NRK Meny
Normal

Lykkeliten er en utfordring

Fødestua Lykkeliten på Rjukan blir en økonomisk utfordring. Det mener direktør Per Christian Voss i Helse Blefjell.

Helseforetaket er blitt pålagt det faglige og administrative ansvaret for fødestua på Rjukan. Det ble bestemt etter forhandlinger mellom FrP og regjeringspartiene knyttet til statsbudsjettet.

Rjukan gleder segover Lykkelietns framtid.

Ekstrakostnad

For Per Christian Voss betyr dette en stor ekstrakostnad på budsjettet til Helse Blefjell. Han sier at sykehuset vil se næørmere på hva vedtaket innebærer i forhold til økonomien, og om det følger noen ekstra penger med beslutningen.

Fødestua Lykkeliten på Rjukan er sikret videre levetid. Det ble klart etter vedtaket om at Helse Blefjell får ansvaret - også det økonomiske. For direktør Per Christian Voss i Helse Blefjell betyr dette en ekstraregning på 3,7 millioner kroner.

Ingen pengemaskin

Og med så små marginer i budsjettet spørs det om ikke en fødestue ekstra vil gi store utslag i negativ retning. For Lykkeliten er ikke noen pengemaskin. Inntekter på 1,7 millioner kroner dekker ikke driftsutgifter på 3,7 millioner kroner, forteller Voss. Derfor kan det skje endringer.

Driften av fødestua må sees i sammenheng med øvrig drift ved Rjukan sykehus. Sykehusdirektøren kan imidlertid ikke garantere noe langt liv for Lykkeliten slik den drives i dag, men han vil se på mulighetene for en forsvarlig drift innenfor de driftsrammer som helseregionen har til rådighet.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.