Designer: – Jeg vil lage lekne kjoler

SKIEN (NRK): Ruter, striper, polkadotter og påsydde blomster, biler og badeender. Det er ingen grenser for hva Siri Svensen Molvær pryder plaggene sine med.

Siri Svensen Molvær

Siri Svensen Molvær setter gjerne prikken over i'en med en blomst.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Kjoledesigneren sparer ikke på fargene. Alle nyansene i regnbuen henger på rekke og rad i showrommet hennes i kjelleren hjemme i Skien. Men det holder ikke med farger. Det er det lille ekstra som kjennetegner kjolene til Siri Svensen Molvær og Siri S. Design.

– Det lille ekstra skal være synlig og lekent, sier 42-åringen og hekter ned en kjole med en stor blomst på fronten. Stilken følger hele veien fra den gule og hvite blomsten på det grønne bærestykket og nedover det blå skjørtet med hvite prikker.

Startet med hjerter

Den kreative hjernen starta kjoleeventyret sitt med et hjerte for over 15 år siden.

– Jeg fant ikke den kjolen jeg ønska meg, så jeg sydde en sjøl med et hjerte.

Ikke før hadde hun festa den siste tråden, så kom ønsker fra venninner og bekjente om å lage noe til dem. Det ble flere små og store hjerter, men snart dukka det opp andre detaljer som skulle gi kjolene et særpreg. Ryktene om de fargerike plaggene nådde en butikk i Oslo.

I dag selger hun kjolene sine i flere butikker i Norge og Danmark samt i nettbutikken sin. Siri åpner også døra hjemme for kunder som gjerne vil se og prøve modellene hun har på lager.

Noe ekstremt

Andre har knapt tenkt på hva de skal ha på seg når sommervarmen kommer i år. Samtid er Siri nesten ferdig med kolleksjonen kjoleglade jenter i alle aldre skal ha på seg neste sommer. Nå er det fabrikken i Litauen som skal fullføre arbeidet.

Stoffprøver og tegninger

En liten titt på det som blir neste års kjoler.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Stoffprøver, knapper og annet tilbehør ligger på arbeidsbordet, En plastboks er full av tekstiler med søte ugler, psykedeliske sirkler og blomster i skjønn forening, men ikke på det samme stoffet. Hun vet at noen av mønstrene kommer til å falle i smak hos et fåtall, mens andre kombinasjoner når flere kunder.

– I en kolleksjon lager jeg gjerne noe som er helt ekstremt, noe til festbruk og noe du kan ha til hverdags.

Glidelås

Det er nok mange som bare går med kjole til fest og spesielle anledninger. Siri mener det er det beste og mest komfortable plagget.

– Har du en fin kjole, trenger du ikke pynte deg med noe annet.

Selvfølgelig går hun i kjoler sjøl. Andre dager velger hun skjørt og bluse.

– Olabukse? Veldig sjeldent, sier designeren før hun dykker ned i plastboksen med stoffprøvene. Der er det også ola-stoff. For i 2017 blir det mer av det, også på kjolefronten. Så mye kan hun røpe allerede nå. For øvrig er munnen lukket med syv segl ... eh, glidelås.

Siri S. Design

Ensfarga kjoler uten effekter finner du ikke her.

Foto: Britt Boyesen / NRK