NRK Meny
Normal

Gutt (4) har omfattende skader etter ulykke

Den fire år gamle gutten som ble påkjørt i Rjukan sentrum i går ettermiddag har omfattende utvendige skader, men de skal ikke være livstruende. En kvinne er siktet i saken.

Fireåring påkjørt på Rjukan

HENTET AV LUFTAMBULANSE: Gutten (4) ble påkjørt på Rjukan tidlig fredag ettermiddag og ble fraktet til Oslo universitetssykehus i luftambulanse.

Foto: Elin Solvang / Tipsbilde

Politiet fikk melding om ulykken i Jernbanegata på Rjukan klokken 13.20 fredag ettermiddag. 4-åringen som ble påkjørt, var ved bevissthet etter ulykken og ble fraktet til Oslo universitetssykehus i luftambulanse.

Lørdag formiddag opplyser Oslo universitetssykehus at gutten har omfattende skader, men at skadene ikke er livstruende.

– Det er skader i armer og bryst, men ikke noe innvendig i hodet. Det er kun snakk om utvendige, omfattende skader, sier politioverbetjent Bjørn Flåta hos politiet i Telemark.

Kvinne siktet

Sjåføren reiste fra stedet etter ulykken, og det var opplysninger fra vitner som førte politiet til den siktede kvinnen. Hun satt i avhør fredag kveld.

– Hun ble hentet inn i Oslo i går ettermiddag. Bilen er beslaglagt, og den siktede er avhørt og løslatt, sier Flåta.

Den siktede kvinnen er i 40-årene og fra Rjukan, og politiet er rimelig sikre på at de har funnet rett person.

– Hun har forklart at hun ikke merket noe som helst i forbindelse med påkjørselen, og benekter på det sterkeste at hun bevisst har stukket av fra stedet.

Samtidig skal kvinnen ha erkjent de faktiske forhold, i og med at hun har vært på stedet og at hun ikke kan utelukke at hun har kjørt på gutten. Politiet mistenker ikke at kvinnen var beruset, og hun skal ha hatt sine to barn i bilen da ulykken skjedde.

– Per nå er kvinnen siktet for påkjørselen, så gjenstår det å se om siktelsen blir utvidet senere, opplyser politioverbetjenten.

Skal avhøre flere

Politiet er foreløpig ikke sikre på selve hendelsesforløpet og vil etterforske saken videre i dagene som kommer.

– Det blir avhør av vitner som har noe å tilføre saken, samt undersøkelse av bilen og diverse andre undersøkelser, sier Flåta.

Politiet vil også avhøre den siktede på nytt når etterforskningen går mot slutten.