NRK Meny
Normal

Fjord Line seiler i medvind

Stadig flere passasjerer velger fergeselskapet Fjord Line som transportmiddel mellom Norge og EU.

MS Stavangerfjord

ØKER KRAFTIG: Fjord Line har også gradvis vunnet markedsandeler på den nyoppstartede ruten Sandefjord–Strömstad.

Foto: www.espengees.com

Årets første kvartal viser en økning i antall passasjerer med 140 prosent sammenliknet med første kvartal 2014.

I 1. kvartal 2015 har Fjord Line fraktet rundt 140.500 passasjerer, 34.900 biler og 13.400 trailere på sine ruter mellom Norge og EU. Fjord Line hadde totalt en passasjervekst på 98 prosent og en økning i total omsetning på om lag 75 prosent fra 2013 til 2014, en trend som nå fortsetter i første kvartal 2015.

Konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom, forventer også en kraftig trafikkvekst for resten av året.

– Passasjerveksten i 2015 har så langt vært betydelig og bookingen for sommersesongen lover bra. Alt i alt ser dette svært lovende ut også i forhold til selskapets forretningsstrategi for de kommende årene.

Les også:

Flere avganger

Rickard Ternblom

FORNØYD: Konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom er fornøyd med veksten.

Foto: Roald Marker / NRK

Veksten i antall passasjerer skyldes i hovedsak at Fjord Line nå tilbyr daglige avganger i fast rutemønster fra havnene Bergen–Stavanger- Kristiansand–Hirtshals og Langesund.

– Vi forventer et resultat for 2015 som blir betydelig bedre enn i 2014. Grunnen til dette er at all innfasing av nye skip og ruter nå er gjennomført, og at vi nå får helårsseiling på alle ruter. Dette vil i seg selv gi en betydelig inntektsøkning, sier Ternblom.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.