Konkurransen har startet

Fredag ettermiddag seiler Fjordline sin første tur fra Sandefjord til Strømstad. Men konflikten er langt fra over.

Fjord Line og Color Line

Her møtes de to skipene. Fredag seiler Oslofjord sin første tur fra Sandefjord til Strømstad

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Strømstad kommune aksepterte i forrige uke Sandefjord kommunes forslag om at Fjord Line tildeles seilingstidene klokka 06.45 og 13.00 fra Sandefjord havn.

Dette har fått Color Line til å reagere. Ifølge Sandefjords Blad, angriper nå Color Line Strömstad kommune, og truer med søksmål etter at de godtok de nye seilingstidene.

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, tilbakeviser overfor NRK at de angriper kommunen, men sier de har sendt et brev hvor de varsler et søksmål mot kommunen for å ha brutt avtalen de har etter at de omgjorde vedtaket om seilingstider.

Les også: Får morgenseiling
Les også: Fjord Line saksøker kommunen

Kaos og forsinkelser

Helge Otto Mathisen

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, tilbakeviser påstander om at de skal ha truet Strømstad kommune.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Color Lines oppførsel er dessverre et sørgelig uttrykk for at man ikke vil akseptere og forholde seg til økt konkurranse, sier Strømstad kommunes advokat Karl Johan Dhunér til Sandefjords Blad.

Mathisen mener Dhunér tar helt feil når han sier at Color Line ikke tåler konkurranse.

– Vi har ikke på noe tidspunkt gått mot konkurranse, eller krevd monopol, men vi har krevd at avtalen vår skal holdes. Det betyr at Strømstad kommune ikke skal slippe til en konkurrent som går utover vår drift. Det står i avtalen og også i havneloven, sier Mathisen til NRK.

Han er overbevist om at med så tette seilingstider vil det bli forsinkelser og kaos, og det vil hovedsakelig gå utover Color Line fordi de har avganger etter Fjord Line.

– Når det oppstår forsinkelser, for det vil det, så må vi være sikre på at Fjord Line står til rette for det de har lovet havnene, når de nå har fått endret rutetidene. Vi tror ikke noe på de løftene, også får vi se hvem som får rett når virkeligheten begynner å nærme seg, sier Mathisen.

Hilser konkurransen velkommen

Etter å ha trafikkert på strekningen Sandefjord-Strømstad i 25 år ser Mathisen frem til konkurranse.

– Konkurranse er sunt, og det kommer kundene til gode. Vi har hatt konkurranse på denne strekningen tidligere, og har også på alle andre strekninger, så dette er vi forberedt på, sier Mathisen.

Samtidig sier han at Color Line jobber for å vinne konkurransen hver eneste dag, og at de også skal gjøre det i fortsettelsen. Det eneste de krever er konkurranse på like vilkår, og fair play.

– Dette ligger også i avtalene, og det er de vi nå skal overvåke, avslutter Mathisen.