NRK Meny
Normal

Kollega sjokkert over sexprat

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): En politioverbetjent og venn av tiltalte sier at han ble sjokkert over chatte-samtalene mellom tiltalte og Linn Madelen Bråthen.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen på vei på Breviksbrua den aktuelle kvelden.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Satt barnevakt

Politioverbetjenten kjente både tiltalte og Linn Madelen Bråthen.

Han fortalte i retten at Bråthen var godt kjent av de lokale politifolkene i Bamble. Ikke fordi hun var kriminell, men fordi hun hadde helseproblemer.

Vitnet forklarte i retten at Bråthen av og til skal ha diktet opp historier som ikke var sanne.

Han hadde mye positivt å fortelle om Bråthen. Bråthen var en hyggelig og omgjengelig jente som folk var glad i, mener han.

Hun kjente mange i Bamble og var ofte innom lensmannskontoret på besøk. Hun var glad i barn og skal ha sittet barnevakt for barna til flere av politifolkene.

Ifølge politioverbetjenten skal Bråthen for noen år siden ha ytret ønske om å skade seg selv. Han var selv med på å hente henne på Breviksbrua i forbindelse med dette.

Overrasket over sexprat

Politioverbetjenten sa i retten at han kjente tiltalte godt, etter at de hadde tilbrakt mye tid sammen. Han visste at tiltalte var en venn av Bråthen. Han har aldri hørt noe om at det skulle være noe mer enn dette.

Derfor ble han svært overrasket da han fikk høre om en chatte-samtale med innhold av seksuell karakter.

– Det var overraskende og et sjokk for meg, sa politimannen i retten.

Neste vitne i rettssaken er en politioverbetjent fra Kripos, som blant annet skal vise en video med rekonstruksjonen av tiltaltes forklaring.