NRK Meny
Normal

Kamerat mistenkt for knivstikking

Tilstanden er alvorlig for en 31 år gammel mann som ble knivstukket i et bolighus i Brevik mandag morgen. En 28 år gammel kamerat er arrestert og mistenkt for knivstikkingen.

Politisperring Brevik

Knivstikkingen skjedde ved et bolighus i Brevik.

Foto: Theo Aasland Valen

– Begge de to mennene tilhører rusmiljøet i Porsgrunn, sier politiinspektør Guro Siljan til NRK.

Hun sier den arresterte 28-åringen foreløpig ikke er avhørt av politiet, men at han vil bli vurdert varetektsfengslet.

Fraktet til Oslo

Mannen som ble knivstukket har forklart seg kort til politiet før han ble fraktet videre fra sykehuset i Skien til Oslo universitetssykehus Ullevål i Oslo. Han hevder at han var blitt utsatt for vold av 28-åringen.

Det var ved 3-tiden mandag morgen politiet fikk melding om at det lå en mann knivstukket på bakken utenfor en leilighet i Brevik. Politiets operasjonsleder Kim Stokke sier de rykket ut sammen med ambulansen og fant mannen liggende på bakken. Den 28 år gamle mannen ble pågrepet like i nærheten.

Etterlyser vitner

Krimteknikere fra politiet var på plass i Brevik mandag formiddag for å undersøke 31-åringens bolig.

– Vi jobber nå med å finne eventuelle vitner til hendelsen, sier politiinspektør Guro Siljan.

Politiet etterlyser tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe i Brevik natt til mandag.

 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.

 • Skadd i alpinbakken på Gautefall

  Ein dansk turist er fløyet til Ullevål sjukehus med luftambulanse etter å ha falt i alpinanlegget på Gautefall. – Eg kan ikkje seie noko om skadeomfanget til mannen, seier vaktleiar Jørn Kristensen i Drangedal Røde Kors til Varden.