NRK Meny
Normal

Kamerat mistenkt for knivstikking

Tilstanden er alvorlig for en 31 år gammel mann som ble knivstukket i et bolighus i Brevik mandag morgen. En 28 år gammel kamerat er arrestert og mistenkt for knivstikkingen.

Politisperring Brevik

Knivstikkingen skjedde ved et bolighus i Brevik.

Foto: Theo Aasland Valen

– Begge de to mennene tilhører rusmiljøet i Porsgrunn, sier politiinspektør Guro Siljan til NRK.

Hun sier den arresterte 28-åringen foreløpig ikke er avhørt av politiet, men at han vil bli vurdert varetektsfengslet.

Fraktet til Oslo

Mannen som ble knivstukket har forklart seg kort til politiet før han ble fraktet videre fra sykehuset i Skien til Oslo universitetssykehus Ullevål i Oslo. Han hevder at han var blitt utsatt for vold av 28-åringen.

Det var ved 3-tiden mandag morgen politiet fikk melding om at det lå en mann knivstukket på bakken utenfor en leilighet i Brevik. Politiets operasjonsleder Kim Stokke sier de rykket ut sammen med ambulansen og fant mannen liggende på bakken. Den 28 år gamle mannen ble pågrepet like i nærheten.

Etterlyser vitner

Krimteknikere fra politiet var på plass i Brevik mandag formiddag for å undersøke 31-åringens bolig.

– Vi jobber nå med å finne eventuelle vitner til hendelsen, sier politiinspektør Guro Siljan.

Politiet etterlyser tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe i Brevik natt til mandag.

 • Magnus Krog tilbake etter sykdom

  Magnus Krog er tilbake i kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Krog har vært ute etter en periode med sykdom. I første omgang reiser han til Østerrike som reserve, skriver NTB.

  Magnus Krog
  Foto: NRK
 • UP holder storkontroll denne uken

  Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Storkontrollen skal bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier.

 • Ingen alvorlige skadd etter brann

  To personer er kjørt til sykehus etter en husbrann i Åslia på Åfoss. Personene har mulig gått i seg røyk. Politiet opplyser at det ikke er alvorlige skader. Brannen skal ha startet på kjøkkenet, den er slukket og nødetatene har forlatt stedet.

 • Rent drikkevann i Telemark

  De aller fleste vannverk i Mattilsynets region øst har trygt drikkevann. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn. Resultatene fra tilsynet viser at de fleste vannverkene har gode rutiner for kontroll med egne drikkevannsbasseng.