NRK Meny
Normal

Kan rive kirkestua

Det kan være en mulighet å rive kirkestua når Østre Porsgrunn kirke skal gjenoppbygges.

Østre Porsgrunn kirke.

Slik så Østre Porsgrunn kirke ut, før brannen i 2012.

Foto: Lokalfotograf Trygve Strømstad

Det er arkitektene som er med i plan- og designkonkurransen som har spurt Porsgrunn kirkelige fellesråd om det går an.

– Dyrt og trist

Leder i kirkelig fellesråd Ole Johnny Dahle, sier det er en mulighet.

– Vi sier at, i prinsippet, er det selvsagt mulig. Grunnen er at byggeområdet også omfatter det området som kirkestua står på.

Kirkestua ble innviet i 1994 og kostet i overkant av 3 millioner kroner. Det blir både dyrt og trist hvis den skal jevnes med jorda sier Dahle.

Les også:

Det er sju firmaer som er med i plan og designkonkurransen av nye østre Porsgrunn Kirke, og det er noen av arkitektene som har stilt spørsmålet om det er mulig å rive kirkestua for å gi plass til selve kirka.

Trang tomt

– Det vi kommer til å si til arkitektene, er at det er lite sannsynlig at det er mulig å realisere, på grunn av økonomi, sier Dahle.

Porsgrunn kirkelige fellesråd har tidligere uttalt at de ser for seg en kirke som er tre ganger så stor som den gamle. Dahle sier det kommer til å by på utfordringer.

– Tomta er trang, så hvis arealet skal utvides kraftig, så må det skje ved at bygges en underetasje.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

 • Scoret 32 mål - linkes til Odd

  Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.