Normal

Familie og venner tok farvel med John Gerhard Steen

Kulturpersonligheten John Gerhard Steen (71), som ble drept i Langesund i forrige uke, ble bisatt fra Langesund kirke i dag.

John Gerhard Steen bisatt

John Gerhard Steen ble bisatt fra Langesund kirke i dag.

Foto: Roald Marker

Bisettelsen startet klokken 13, men allerede like etter klokken 12 begynte kirken å fylles. Kirken var vakkert pyntet, og på kisten lå det flere blomsterkranser. Ett av dem var formet som et hjerte.

Det var tirsdag kveld i forrige uke at John Gerhard Steen ble drept av sin ekssamboer (44) i sin egen omsorgsbolig i Langesund. Kvinnen har erkjent de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til straffskyld i saken.

John Gerhard Steens bisettelse

John Gerhard Steen bisettes fra Langesund kirke torsdag 6. februar. Famile og mange artistvenner er tilstede for å ta et siste farvel med kulturpersonligheten.

Foto: Roald Marker / NRK

Svært mange ønsket å formidle en siste hilsen til kulturpersonligheten fra Langesund. Derfor var kirkerommet fylt med et hav av blomster fra mange som ønsket å minnes Steen. Familie, venner og kolleger.

På den ene kirkeveggen ble det vist frem bilder av avdøde John Gerhard Steens liv, helt fra det første møtet med et kamera. Sittende på mors fang, ute sammen med andre barn og videre oppover i ungdommen. Bildene viser en alltid smilende John Gerhard Steen, på tur, sammen med venner og ikke minst; på scenen som musiker.

Sogneprest Jan Terje Hansen leste minneordet over John Gerhard Steen. Han sto også for andakten og skriftlesningen.

– Vanskelig å tro

– Da vi hørte ryktene på tirsdag kunne vi ikke tro det vi hørte, sa sogneprest Jan Terje Hansen i begynnelsen av bisettelsen

– Det er mye som har blitt fortalt og sagt om John Gerhard de siste dagene, mange av dem har kommet til meg og har fortalt om livet hans. Et slikt minneord tror jeg nesten aldri har blitt skrevet av så mange som nå, sa sognepresten videre.

Han understreket videre i talen at Steen virkelig hadde satt den lille kystbyen Langesund på det musikalske kartet en gang for alle.

– En som han hadde folk lyst til å treffe igjen, derfor kom mange av dem tilbake år etter år. Han var tvers igjennom hele tiden, og av og til nesten til det irriterende positiv. Med hånden på hjertet tror vi han følte fysisk ubehag ved å snakke stygt om et annet menneske, derfor vil savnet etter ham bli så stort og tungt, sa sognepresten i minnetalen.

John Gerhard Steen bisettes fra Langesund kirke, torsdag 6. februar 2014.

Barna beundret pappa

Prest Jan Terje Hanssen leste også minneord på vegne av barna, Henning og Janne. De fortalte om en snill og omsorgsfull pappa som de også beundret. I talen kom det frem at han hadde en egenskap de satte stor pris på. Han snakket aldri stygt om andre. Dersom noen baksnakket andre personer, mens han hørte på, forsøkte han alltid å vri det over på noe positivt.

Paal Flaata sang for Steen

Musiker Paal Flaata har opp mellom årene hatt et nært forhold til John Gerhard Steen. I bisettelsen sang han låta «Bless us all». Også Steens nevø, den kjente gitaristen Daniel Eriksen, spilte for sin onkel. Sammen med bluesmusiker Vidar Busk og Fredrik Mustad fremførte de «A change is gonna come» Tonene fra Vidar Busk var varè, sørgmodige, men sterke og klare.

Også Stephen Ackles var knust av sorg da beskjeden om Steens død ble kjent. I bisettelsen fremfører han den kjente «His eye is in the sparrow». Det ble en meget sterk fremførelse. Etterpå gikk Ackles bort til John Gerhard Steens båre og tok et siste farvel.

Flagg på halv stang for John Gerhard Steen

Flaggene vaiet på halv stang for John Gerhard Steen utenfor Langesund kirke.

Foto: Roald Marker