NRK Meny
Normal

100-åring fikk den beste gaven

HEDDAL (NRK): Ønskedrømmen gikk i oppfyllelse. NRK skal sende fra det store jubileumsrennet.

Heddal idrettslag

FULL FART: Ingen er i tvil om at det er spreke folk i det 100 år gamle idrettslaget i Heddal.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Små og litt større skiløpere glir raskt gjennom løypene på Grønnskjær skisenter. Kanskje det går litt ekstra lett i dag etter at de har fått nyheten. Heddal idrettslag vant en TV-sending. Det betyr en solid dekning av arrangementet med 400 deltakere den 28. januar.

Rennleder Ole Christian Golid er et eneste stort smil.

– Det er veldig stort. Det gleder klubben seg veldig til, sier han og smiler enda bredere. Golid setter stor pris på at NRK skal dekke breddeidretten.

NRK stiller opp med kameraer, programleder og vinterstudio under rennet. Det blir intervjuer og konkurranser på direktesendt TV.

Skal vinne

Jonas Lid

Jonas Lid (9) har ambisjoner om å bli kjempegod på ski.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Jonas Lid er svett i luggen. 9-åringen har bestemt seg for å bli veldig god.

– Jeg vil vinne alt mulig av skirenn, sier han. Selvfølgelig skal han være med under jubileumsrennet. Da skal han gå den 1 kilometer lange løypa for skiløpere fra 8–10 år.

Den 28. januar blir det ulike renn for de forskjellige aldersklassene fra 8 til 16 år, og det blir egne 10-kilometerrenn for seniorer fra 17 år og oppover.

Heddal idrettslag driver med fotball, langrenn, skiskyting og hopp. Idrettslaget ble stiftet 23. november 1917. Dette skal Heddal IL feire med flere arrangementer i løpet av året.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.