NRK Meny
Normal

I helgen bør du sove utendørs

Pakk sekken med sovepose, telt og mat. Denne helgen går startskuddet på Friluftslivets uke.

Jente kikker ut av teltet

SOV UTENDØRS I HELGEN: Nå går startsskuddet for Friluftslivets år. Du oppfordres til å sove utendørs i helgen.

Foto: Åse Vee (@aase_vee) / Instagram

I Friluftslivets uke 3.-11. september inviteres du og alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Målet er å inspirere enda flere til å ta turen ut i naturen, ha det gøy og skape gode opplevelser.

Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak denne årlige markeringen. Friluftslivets uke starter med en #nattinaturen lørdag 3. september.

– Du trenger ikke reise så langt fra der du bor for å overnatte i telt. Det finnes så mange fine natursteder i nærhet til der folk bor, sier Mariken Kjøhl i Forum for natur og friluftsliv til NRK.

Les også:

Spennende friluftsaktiviteter

Mariken Kjøhl

Mariken Kjøhl oppfordrer alle til å komme seg ut i helgen.

Foto: Britt Boyesen / NRK

På en rekke steder over hele landet kan du også delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd, eller kommunen der du bor.

Vi håper at folk kommer seg ut. Vi prøver å få flest mulig til å sove ute fordi det er startskuddet på Friluftslivets uke.

I fjor valgte 90 000 mennesker å sove ute på arrangementet #nattinaturen.

– Ta en «Natt i naturen» 3. september og sov ute i det fri denne lørdagskvelden, anbefaler Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Overnattingen kan være i telt eller under åpen himmel, enten i skogen, på fjellet, ved sjøen, sammen med en friluftslivsorganisasjon eller der hvor det passer deg best.

couple camping at night

Lag en hyggelig natt av overnattingsturen utendørs i helgen.

Foto: Colourbox

Ta med madrassen ut på verandaen

Mariken Kjøhl sier du ikke trenger å reise lenger enn ut på din egen veranda for å sove utendørs.

– Gjør det til en hyggelig natt, ta med madrassen, dyne og pute ut på verandaen din. Nyt stjernehimmelen der. Vi håper folk tar den utfordringen nå når det er starten på Friluftslivets uke.

Og velger du å overnatte ute natt til søndag får du en fin overgang til «Kom deg ut-dagen». Det er 21. gang og 10-årsjubileum for Norges nasjonale turdag, med over 150 arrangementer over hele landet, arrangert av den Norske Turistforeningen.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK