NRK Meny
Normal

I helgen bør du sove utendørs

Pakk sekken med sovepose, telt og mat. Denne helgen går startskuddet på Friluftslivets uke.

Jente kikker ut av teltet

SOV UTENDØRS I HELGEN: Nå går startsskuddet for Friluftslivets år. Du oppfordres til å sove utendørs i helgen.

Foto: Åse Vee (@aase_vee) / Instagram

I Friluftslivets uke 3.-11. september inviteres du og alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Målet er å inspirere enda flere til å ta turen ut i naturen, ha det gøy og skape gode opplevelser.

Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak denne årlige markeringen. Friluftslivets uke starter med en #nattinaturen lørdag 3. september.

– Du trenger ikke reise så langt fra der du bor for å overnatte i telt. Det finnes så mange fine natursteder i nærhet til der folk bor, sier Mariken Kjøhl i Forum for natur og friluftsliv til NRK.

Les også:

Spennende friluftsaktiviteter

Mariken Kjøhl

Mariken Kjøhl oppfordrer alle til å komme seg ut i helgen.

Foto: Britt Boyesen / NRK

På en rekke steder over hele landet kan du også delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd, eller kommunen der du bor.

Vi håper at folk kommer seg ut. Vi prøver å få flest mulig til å sove ute fordi det er startskuddet på Friluftslivets uke.

I fjor valgte 90 000 mennesker å sove ute på arrangementet #nattinaturen.

– Ta en «Natt i naturen» 3. september og sov ute i det fri denne lørdagskvelden, anbefaler Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Overnattingen kan være i telt eller under åpen himmel, enten i skogen, på fjellet, ved sjøen, sammen med en friluftslivsorganisasjon eller der hvor det passer deg best.

couple camping at night

Lag en hyggelig natt av overnattingsturen utendørs i helgen.

Foto: Colourbox

Ta med madrassen ut på verandaen

Mariken Kjøhl sier du ikke trenger å reise lenger enn ut på din egen veranda for å sove utendørs.

– Gjør det til en hyggelig natt, ta med madrassen, dyne og pute ut på verandaen din. Nyt stjernehimmelen der. Vi håper folk tar den utfordringen nå når det er starten på Friluftslivets uke.

Og velger du å overnatte ute natt til søndag får du en fin overgang til «Kom deg ut-dagen». Det er 21. gang og 10-årsjubileum for Norges nasjonale turdag, med over 150 arrangementer over hele landet, arrangert av den Norske Turistforeningen.

 • Snøskredfaren nedgradert

  Etter ein periode med vesentleg snøskredfare i Vest-Telemark, er no faren nedgradert til moderat. NVE rår likevel folk til å vere varsame i bratte område.

 • Tjue skadde i trafikken i januar


  Tjue personar blei skadde i trafikkulukker i Telemark i januar. I same periode i fjor blei 8 personar skadde, syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at ingen miste livet i trafikken i Telemark i januar.

 • Arrestert etter hærverk

  Ein mann er arrestert, mistenkt for å ha gjort skadeverk på ni bilar hjå ein bilforhandlar på Kjørbekk. Frontrutene på førarsida er knust, og bilane har i tillegg skader i lakken, melder politiet.

 • Vil flytte jernbanepengar til Oslo

  Pengane til dobbeltspor mellom Larvik og Porsgrunn burde vore brukt nærare Oslo. Det seier assisterande direktør i Transportøkonomisk institutt, Kjell Johansen. Johansen meiner at fleire ville fått nytte av investeringa dersom pengane var brukt nærare Oslo.