NRK Meny
Normal

I dag går ankefristen ut

I dag er det siste mulighet for Anders Behring Breivik til å anke dommen på 21 års forvaring.

Anders Behring Breivik

24. august ble Anders Behring Breivik dømt til 21 års forvaring for terroraksjonene 22. juli, der 77 mennesker ble drept. Siste frist for å anke dommen går ut ved midnatt 7. september.

Foto: Junge, Heiko / Afp

Det er fredag to uker siden Anders Behring Breivik ble erklært tilregnelig, og dømt til 21 års forvaring for terroraksjonene mot Regjeringskvartalet og AUF på Utøya 22. juli.

Behring Breivik har tidligere varslet at han ikke ville anke dommen dersom han ble erklært tilregnelig, men han har formelt anledning til å anke frem til midnatt.

Aktoratet anker ikke

Aktoratet varslet at de ikke ville anke samme dag som dommen falt.

Behring Breivik sitter for tiden fengslet i Skien, og ved 12-tiden i ettermiddag kommer hans forsvarere, Geir Lippestad og Vikbeke Hein Bæra på besøk for å ha et avsluttende møte.

Bæra har tidligere sagt til NRK at hun ikke tror at terroristen vil anke dommen.

Dersom det blir utfallet, vil den rettslige siden av saken bli avsluttet i dag.

NRK.no følger saken.

Lippestad og Bæra

Anders Behring Breivik forsvarere, Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra, er ventet til Skien ved 12-tiden fredag.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

 • Brevik-deponi på høring

  Forslag til planprogram for et mulig deponi for farlig avfall i Dalen gruve i Brevik, sendes nå ut på høring. Forslaget er utarbeidet av NOAH AS. Svarfrist på høringen er 31. januar neste år.

  Norcem total frå sjøsida
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Til sykehus etter ulykke

  Politiet melder at de er ferdige i Hulkavegen, der en bil kjørte av veien. En kvinne er kjørt til sykehus for sjekk etter ulykken.

 • Odd går digitalt

  Odd har inngått en avtale om å bli en digital innholdskanal, og har signert kontrakt på 5,8 millioner kroner. Gullpila.no skal være en kanal for inspirasjon, underholdning og læring, ifølge en pressemelding fra klubben.

 • Bil av veien i Skien

  En bil har kjørt av veien på Hulkavegen i Skien. Politi og ambulanse reiser til stedet. Det er en person i bilen, men skadeomfanget er ukjent.