NRK Meny
Normal

– Vi overlever ikke uten endringer

Hytteeiere, fastboende og næringsdrivende i Hjartdal forventer store endringer når rådmannen legger fram nytt forslag til eiendomsskatt i dag.

Tuddal Høyfjellshotell

Vertskap ved Tuddal Høyfjellshotell Elsa Holst Pedersen krever store endringer i kommunen sitt forslag til eiendomsskatt.

Foto: Anne-Cathrine Reuterdahl / NRK

Det opprinnelige forslaget skapte enorme protester i kommunen, og spenningen knyttet til rådmannens nye forslag er derfor stor.

– Det må drastiske endringer til skal vi klare å overleve, sier vertskap ved Tuddal Høyfjellshotell Elsa Holst Pedersen.

Les også:

Endringer må til

Jan-Fredrik Arnulf

Hytteeier Jan-Fredrik Arnulf mener kommunen må vise nye takter.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Også hytteeier i Hjartdal kommune, Jan-Fredrik Arnulf, mener kommunen må vise nye takter skal de få brukerne i kommunen med seg på eiendomsskatten.

– Jeg forventer at de har gjort noe med faktorutregningen, og at de har jevnet ut avgiftene. Kommunen må også senke det generelle nivået på skatten slik at det blir mer likt andre kommuner, sier Arnulf.

Rettferdig for alle

Sven Tore Løkslid

Ordfører i Hjartdal, Sven Tore Løkslid forventer et gjennomarbeidet forslag fra rådmannen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ordfører i Hjartdal, Sven Tore Løkslid har store forventninger til rådmannens nye forslag.

– Jeg forventer at det nye forslaget er ordentlig gjennomarbeidet og kvalitetssikret. Det er viktig at det er en rettferdig justering som sørger for at hele kommunen kommer likt ut, sier ordføreren.

Rådmannens forslag behandles i kommunestyret onsdag 18. juni.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.