NRK Meny
Normal

Her smeller de hull i tunnelen

EIDANGER (NRK): Med sju kraftige smell kom gjennomslaget i Eidangertunnelen i dag.

Med sju solide smell kom gjennomslaget i Eidangertunnelen i dag.

Lars Andre Tangerås, prosjektsjef i Jernbaneverket, fyrte av den siste salven.

22,5 kilometer tunnel

– Det er ganske stort. Vi er nå ferdig med 22,5 kilometer med tunneldriving på Farriseidet-Porsgrunn, sier Tangerås.

Han sier at det har vært en risikofylt arbeidsoperasjon, og at de nå går inn i neste fase, etterarbeidet og det jernbanetekniske.

– Det har vært en del hendelser, men ingen store, alvorlige ulykker, sier Tangerås om arbeidet med å komme seg gjennom fjellet.

En normal tunnelsalve består av mellom 800 og 1000 kilo dynamitt, men Tangerås kan på stående fot ikke anslå hvor mange kilo dynamitt som totalt har blitt brukt på prosjektet.

– Men det er ganske mye.

  • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

    Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.