NRK Meny
Normal

Hærverk på Vår frues kirke

To vinduer er knust på den katolske kirken i Porsgrunn i løpet av natt til mandag.

Vår frues kirke

Mandag morgen oppdaget pater Reidar Voith at det var knust to ruter i kirken. Politiet har vært på stedet for å lete etter spor.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Vår frues kirke

Vår frues kirke ligger sentralt i Porsgrunn sentrum.

Foto: Haakon Wærstad / NRK
Ruteknusing

I tillegg til selve kirken, ble det også knust en rute i et tilhørende bygg.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Det var pater Reidar Voith som selv oppdaget ruteknusingen mandag morgen, forteller kirkens vaktmester, Binh Nguyen til Varden.no.

Kirken ligger like i nærheten av Østre Porsgrunn kirke som brant ned i natt, og rundt seks kilometer fra Borgestad kirke, der noen i løpet av natten har forsøkt å sette fyr på to benker utenfor hovedinngangen.

Politiet har også fått melding om et innbrudd ved Stranda kapell i Oklungen der noen gjenstander skal ha blitt stjålet.

Så langt ser ikke politiet noen annen sammenheng mellom brannen ved Østre kirke og de andre hendelsene, enn at de er skjedd innenfor et avgrenset tidsrom i Grenland og er knyttet til kirker.

Trolig stein

Ifølge vaktmesteren ser det ut som om noen har knust rutene ved å kaste stein. Det er knust en rute på selve kirken, og i et tilhørende bygg.

En glassmester har vært på stedet for å utbedre skadene.

Politiet har vært på stedet med kriminalteknikere på jakt etter spor etter gjerningspersoner.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes