NRK Meny
Normal

Forberedt på fyllebråk i ferien

Politiet i Grenland har, sammen med utestedene, forberedt seg til årets påskeferie.

Utested (Illustrasjon)

ILLUSTRASJONSFOTO: Mange folk på utestedene i påsken fører fort til bråk, sier politiet.

Foto: BERTRAND BECHARD / MAXPPP

– Vi har en dialog med utestedene. Vi besitter en kunnskap om hvordan man skal håndtere fulle og kanskje aggressive folk. Den deler vi med utestedene.

Annie Sandersen

BER OM ANSVAR: Annie Sandersen i politiet oppfordrer folk til å ha et ansvarlig alkoholinntak i ferien.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Det sier stasjonssjef ved Grenland politistasjon Annie Sandersen. Hun opplever at det er mer liv i byene i påska og tror grunnen er at mange studenter kommer hjem i ferier og høytider.

– Vi merker det samme som vi merker i julebordsesongen. Det er mange som har lyst til å ta seg en tur på byen, for å treffe kjentfolk.

Samarbeid som fungerer

Park bar og Nattklubb er ett av utestedene politiet samarbeider med.

– Samarbeidet synes jeg har vært veldig bra. De har ekstra patruljer her og vi har en god dialog, sier daglig leder Odd-Egil Magnussen.

Han er enig i at påska kan sammenlignes med julebordsesongen, og sier utestedet er godt forberedt.

– Vi kjører på med ekstra vakthold. Så har vi noen køsystemer som funker, og som kan ta imot store folkemasser, forteller Magnussen.

Odd-Egil Magnussen

MANGE GJESTER: På Park bar og Nattklubb kan det fort bli opp mot 600 gjester, forteller daglig leder Odd-Egil Magnussen.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Kan svi i lommeboka

Både Magnussen og Sandersen oppfordrer folk til å ha et ansvarlig alkoholinntak i påsken. Også fordi det kan bli ekstra dyrt å ikke etterkomme politiets pålegg i helg og på helligdager. Da øker nemlig bøtesatsene.

– Vi vil jo at folk skal bruke byen, kose seg på byen og komme seg vel hjem. Aller helst uten at vi skal være barnepiker, for det ønsker vi ikke å bruke ressurser på, sier Sandersen.

Men hvis noen mot formodning skulle gjøre en feil da, hva kan de vente seg?

– Vi hadde en episode i fjor, hvor det var en som kranglet med gjester og vakter. Politiet kjørte han på legevakten med klar beskjed om å holde seg hjemme. To timer senere så var han på byen igjen, og da ble det arrest og 10.000 kroner i bot, sier hun.