Politiet: – Dropp fylla i bakken

Skipatruljen på Hovden og politiet i Agder ber folk i påskefjellet tenke på de rundt seg og ikke lage fyllekvalm i bakken.

Rekord Hovden

Politiet i Agder ber skituristene tenke på at når det er så mye folk samlet på ett sted, så bør man ta ekstra mye hensyn til andre.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Skipatruljen på Hovden måtte lørdag vise bort en tydelig beruset kameratgjeng fra bakken.

– Det var den generelle oppførselen deres som gjorde at de måtte vises bort fra bakken, og da skal de altså fysisk bort fra anlegget, sier Jan Sletten i skipatruljen.

Han sier at det på denne tida av året ofte kommer vennegjenger som reiser til fjells for å ha det gøy, og ofte er alkohol involvert.

– Vi er nå midt i den delen av sesongen der folk gjerne tar med seg en øl eller to i bakken og kanskje blir litt påvirket av alkohol, slik at vi ikke ønsker å ha dem i anlegget.

Han understreker at det ikke er noe stort problem med fulle folk i bakkene på Hovden, og at det ikke er hver dag de må be folk om å forlate anlegget.

– Men når vi får meldinger fra andre gjester om at folk er påvirket i bakken, så må vi finne dem og be dem gå.

Ikke lov å drikke på offentlig sted

Operasjonsleder Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, sier til Dagbladet at det er et gjentagende problem på flere skidestinasjoner i landet at noen tror at de kan drikke hvor de vil. Hun minner om at det ikke er lov til å sette seg på offentlig sted eller i en skibakke og drikke alkohol.

Ingrid Mæhre

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Du har et ansvar for andre når du er i bakken og dersom du drikker kan det fortere gå galt. Du utgjør en fare for andre, sier Mæhre til NRK.

Når i påska økes antall folk på Hovden med ganske mange tusen. Mæhre minner folk på at det gjør at de må ta mer hensyn til andre.

– Folk må ikke slippe alle hemninger, men tenke litt på at de må ta hensyn til hverandre.

– Det kan fort skje et uhell i bakken og for mange er dette eneste gang de renner på ski i år, og da sier det seg jo selv at det fort kan gå galt med alkohol involvert, sier Mæhre.

– Tror de er i Østerrike

Hun tror mange rett og slett glemmer seg litt når de drikker alkohol på påskefjellet.

– Det vi ofte ser på påskefjellet er at folk glemmer seg og tror de er i Østerrike. Der er det lov til å sitte i bakken og drikke for der er det pub midt i bakken. I Norge har man ikke afterski midt i bakken eller på toppen, og det er en grunn til det, sier Mæhre.

Politiet har mer bemanning rundt skistedene nå og Mæhre sier de vil slå ned på drikking i bakken.