NRK Meny
Normal

Følg pressekonferansen direkte nå

Hvordan folk skal komme seg fra Oslo til Bergen, har mye å si for reiselivet i Telemark. I dag kommer Statens vegvesen med sin anbefaling av trasevalg for E134 mellom Hjartdal og Vinje. Se direktesendingen her fra kl. 12.00.

Pressekonferanse i Seljord

Se direktesendingen fra kl. 12.00.

Klokken 12.00 fredag legger Statens vegvesen frem sitt forslag til trasevalg mellom Gvammen i Hjartdal og Grungedal i Vinje. Det står mellom to traseer.

Raulandsalternativet er den korteste traseen og innebærer en helt ny trase. Konseptet kalles alternativ nord, og innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 85 km.

Alternativ nord mellom Gvammen og Vågsli

Alternativ nord innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 85 km.

Foto: Faksimile: vegvesenet.no

Det andre altenativet var å la E134 i hovedsak følge nåværende. Konseptet kall alternativ sør, og innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 108 km.

Begge konseptene anses i utgangspunktet for å være samfunnsøkonomisk ulønnsomme, men begge vil være lønnsomme når resten av E134 er bygd ut.

Alternativ nord, som innebærer ny vei i ny korridor, kommer vesentlig bedre ut enn alternativ sør, som innebærer ny vei i dagens korridor.

Alternativ sør mellom Gvammen og Vågsli

Alternativ sør mellom Gvammen og Vågsli

Foto: Faksimile vegvesen.no
 • Vannlekkasje på Herkules

  Vannet fosser inn på kjøpesenteret Herkules i Skien. NRKs journalist på stedet forteller at det lekker vann ned fra taket ved butikken Bjørklund. Det jobbes på spreng for å få stoppet vannet.

  Vannlekkasje på Herkules
  Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK
 • Lange køer på E18

  E18 ved Telemarksporten er nå åpen igjen, men det vil ta tid før de lange køene løser seg opp, melder Statens vegvesen. E18 har vært stengt i begge retninger, fordi et vogntog sperret veien.

  Kø på E18 før Telemarksporten
  Foto: Inger-Lise Hansen / NRK
 • Brøytebil på tre hjul

  På E134 i Vinje har ein brøytebil mist eit hjul. Bilen stenger deler av vegen på Mogane, melder Statens vegvesen.

 • E18 stengt

  E18 er stengt ved Telemarksporten i Porsgrunn. Eit vogntog sperrar vegen, melder Statens vegvesen.

  Vogntog sperrar vegen på E18
  Foto: Tipsar