NRK Meny
Normal

Følg pressekonferansen direkte nå

Hvordan folk skal komme seg fra Oslo til Bergen, har mye å si for reiselivet i Telemark. I dag kommer Statens vegvesen med sin anbefaling av trasevalg for E134 mellom Hjartdal og Vinje. Se direktesendingen her fra kl. 12.00.

Pressekonferanse i Seljord

Se direktesendingen fra kl. 12.00.

Klokken 12.00 fredag legger Statens vegvesen frem sitt forslag til trasevalg mellom Gvammen i Hjartdal og Grungedal i Vinje. Det står mellom to traseer.

Raulandsalternativet er den korteste traseen og innebærer en helt ny trase. Konseptet kalles alternativ nord, og innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 85 km.

Alternativ nord mellom Gvammen og Vågsli

Alternativ nord innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 85 km.

Foto: Faksimile: vegvesenet.no

Det andre altenativet var å la E134 i hovedsak følge nåværende. Konseptet kall alternativ sør, og innebærer at distansen mellom Gvammen og Vågsli reduserer fra 120 km til 108 km.

Begge konseptene anses i utgangspunktet for å være samfunnsøkonomisk ulønnsomme, men begge vil være lønnsomme når resten av E134 er bygd ut.

Alternativ nord, som innebærer ny vei i ny korridor, kommer vesentlig bedre ut enn alternativ sør, som innebærer ny vei i dagens korridor.

Alternativ sør mellom Gvammen og Vågsli

Alternativ sør mellom Gvammen og Vågsli

Foto: Faksimile vegvesen.no
 • Sier nei til energiavtale

  Telemark Arbeiderparti sier nei til EUs energiavtale. Det ble klart på partiets årsmøte i Vrådal i helgen. Partiet krever at man får en formell avklaring fra EU om kravene Arbeiderpartiet satt for deltakelse, før Norge binder seg til samarbeidet.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.