NRK Meny
Normal

Flere stiller med folk

Røde Kors, Sivilforsvaret og alle kommunene i Telemark stiller med mannskaper for å rydde opp oljesølet langs kysten etter havariet til Full City.

Heimevernet på vei til Stråholmen
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Tirsdag morgen ble det klart at både Røde Kors, Sivilforsvaret og alle kommunene i Telemark stiller med folk.

Kommunikasjonsansvarlig Vivi Sævik sier at de også har behov for mange frivillige.

Stor administrativ jobb

- Hver eneste dag forsøker vi å ha mannskap på rundt 160 personer, derav 70 frivillige. Vi har hundrevis av navn på listene våre, så vi ringer og ringer, forklarer Sævik.

I går ringte de 100 personer hvorav 14 kunne stille.

- Dette er en stor administrativ jobb, sier Sævik.

De frivillige får betalt rundt 160 kroner timen, og Sævik håper det kan være en gulrot for å bidra.

 • Trafikkulykke på Skjelsvik

  Politiet har rykket ut til en trafikkulykke mellom en buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn. Fem personer er involvert. Det er ikke kjent om noen er skadd i ulykken. Ambulanse er på stedet. Det er redusert fremkommelighet i krysset ved riksvei 36 og fylkesvei 354.

 • Flotte vinterforhold i fjellet

  Alle som har reist på vinterferie på fjellet kan glede seg over gode, stabile vinterforhold resten av uka. Statsmeteorolog Gunnar Livik sier det blir oppholdsvær og fine, stabile minusgrader. Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind.

  Drømmestart på vinterferien
  Foto: Siv Kristin Sællmann
 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.