Hopp til innhold

Favorittpølsa til Ibsen

Henrik Ibsen reiste helt til Tyskland for å få tak i pølsa. Men nå lages den her, pølsa som sies å ha vært favoritten.

Pølsemaker Olav Brubakken
Foto: Veronica Westhrin / NRK

Det er hos slakteren Brødrene Brubakken i Kragerø favorittpølsa til Henrik Ibsen gjenskapes.

- Det er en gammel tysk pølse som heter Knekker. Det er en pølse som Henrik Ibsen spiste da han var i Tyskland, forteller pølsemaker Olav Brubakken.

- Hvorfor har dere begynt å lage denne pølsa?

- Vi fikk en henvendelse fra Ibsens Venstøp som lurte på om vi hadde en pølse som het Knekker, og da måtte vi jo prøve å lage den.

Hør: Pølsa til Ibsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pølsemaker Olav Brubakken
Foto: Veronica Westhrin / NRK

Pølseeksperimentering

Pølser fra Brødrene Brubakken i Kragerø

Pølser i lange baner hos Brødrene Brubakken.

Foto: Veronica Westhrin / NRK
Henrik Ibsen (1828-1906)

Henrik Ibsen var glad i pølser.

Foto: Scanpix / Scanpix

For noen år siden begynte familiebedriften å eksperimentere med noen forskjellige typer pølser. Og det slo an. I dag lager de mellom 40 og 50 ulike typer pølser på farbrikken.

- Det blir stadig nye typer,sier Brubakken, som forteller at målsetningen er å ha to nye pølser hver sommer.

Og oppskriften til Ibsens favorittpølse var faktsik ikke så vanskelig å få tak i. Et stort krydderfirma i Tyskland ordnet den.

- Det er en gammel oppskrift med mye hvitløk i.

- Hvor mye måtte dere betale for å få den?

- Vi må kjøpe krydder av de, ler pølsemakeren.

Les: Alle skal ha pølser

Les også: Ut med pølse, inn med falafel

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark