Det er hos slakteren Brødrene Brubakken i Kragerø favorittpølsa til Henrik Ibsen gjenskapes.
- Det er en gammel tysk pølse som heter Knekker. Det er en pølse som Henrik Ibsen spiste da han var i Tyskland, forteller pølsemaker Olav Brubakken.
- Hvorfor har dere begynt å lage denne pølsa?
- Vi fikk en henvendelse fra Ibsens Venstøp som lurte på om vi hadde en pølse som het Knekker, og da måtte vi jo prøve å lage den.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Pølseeksperimentering
For noen år siden begynte familiebedriften å eksperimentere med noen forskjellige typer pølser. Og det slo an. I dag lager de mellom 40 og 50 ulike typer pølser på farbrikken.
- Det blir stadig nye typer,sier Brubakken, som forteller at målsetningen er å ha to nye pølser hver sommer.
Og oppskriften til Ibsens favorittpølse var faktsik ikke så vanskelig å få tak i. Et stort krydderfirma i Tyskland ordnet den.
- Det er en gammel oppskrift med mye hvitløk i.
- Hvor mye måtte dere betale for å få den?
- Vi må kjøpe krydder av de, ler pølsemakeren.
Les:
Les også: