Hopp til innhold

Alle skal ha pølser

Ansatte jobber som svin for at du skal få pølsa di til 17. mai.

Leiv Vidar, Hønefoss
Foto: Eirik Kleiven. / NRK

Pølsemaker Leiv Vidar sliter med å stappe nok wiener og grill til sultne nordmenn på nasjonaldagen.

De ansatte har bokstavelig talt jobbet dag og natt, og overtid de tre siste helgene for å dekke pølsebehovet.

Full rulle

- Det er full rulle fra morgen til kveld, og vel så det. Vi kjører det remmer og tøy kan holde, sier daglig leder Morten Emanuelsen.

Han innrømmer at de ansatte begynner å bli slitne.

- Det er nok noen som trekker et lettelsens sukk når 17. mai kommer og de kan trekke på seg finstasen, sier Emanuelsen.

Han legger til at bedriften er avhengig av at de ansatte er villige til å stille opp slik rett før høytida.

Leiv Vidar, Hønefoss

Snart er det 17. mai. Pølser står på innkjøpslisten til mange.

Foto: Eirik Kleiven. / NRK

Pølser i sjela

- Vi har nesten en dobling av produksjonen i mai, sammenliknet med andre måneder, sier den daglige lederen.

Selv med en produksjon på 75 tonn nye pølser i uka, er ikke pølsemakeren i Hønefoss 100 prosent sikker på om den unngår å bli utsolgt i festmåneden.

Bare på 17. mai regner de med at det vil gå med 1,2 millioner pølser fra fabrikken i Hønefoss. Det tilsvarer ti prosent av alt pølsesalget i Norge

- Pølser er noe som ligger i sjela til nordmenn, kombinert med høytider, samtidig som det er enkelt og godt, tror Emanuelsen.

Selv sverger han også til pølser på nasjonaldagen.

- En gjennomsnittlig nordmann spier tre til fire pølser på 17. mai. Jeg ligger nok i overkant av det, ler Emanuelsen.

Flere nyheter fra NRK Buskerud