NRK Meny
Normal

Fallende trær og strømstans

VALEBØ (NRK) Regn og vind på Østlandet fører til problemer.

Flom etter regn på Valebøvegen

FLOM: På Valebøvegen mellom Skien og Notodden i Telemark, står vannet høyt enkelte steder. Det er så vidt bilister kommer over vannet.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Meldingen fra Meteorologisk institutt er klar: «Vått i dag #Østafjells og på #Vestlandet. Regnværet fortsetter i morgen med noe bedring på ettermiddagen Østafjells.»

Laster Twitter-innhold

Fem viltpåkjørsler

To steder i Telemark har været i dag ført til at det har havnet trær i veibanen, både på Feset i Bamble og mellom Skafså kirke og Åmdals Verk i Tokke.

Det har også vært uvanlig mange viltpåkjørsler i dag. Like utenfor Ulefoss kjørte en lastebil på en elg i dag tidlig. I Åmotsdalen ble en elg og en elgkalv påkjørt. I Porsgrunn ble et rådyr truffet av en bil, og måtte avlives av viltnemnda.

Viltnemnda måtte også rykke ut til E134 i Grongedal i dag tidlig, der et rådyr ble truffet. Det er også funnet et skadet rådyr i Siljan.

Politiet kan ikke uten videre slå fast at disse ulykkene har skjedd fordi dårlig vær har ført til dårlig sikt, men utelukker ikke at det er tilfelle.

Politiet melder også om at det er glatt på strekningen Gjerdemyra-Heldøla i retning Drangedal. Vegtrafikksentralen har fått melding om problemet.

Laster Twitter-innhold

Strømstans

Vegtrafikksentralen kan opplyse at været ikke har ført til stengte veier ennå, men at veiarbeid har blitt utsatt på grunn av regn.

Kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi kan opplyse at de bare har hatt én feilsituasjon relatert til vind i dag.

Et trefall i Sande i Vestfold førte til at i underkant av 1500 kunder ble berørt i en times tid.

– Linjene våre er heldigvis godt ryddet, sier Omnes.

Laster Twitter-innhold
 • Trafikkulukke i Kilebygda

  Politi og brannvesen er på veg til ei trafikkulukke i Kilebygda i Skien. To bilar har kollidert front mot front. Skadeomfanget er foreløpig ukjend.

 • Tinn mot Miljødepartementet

  Tinn kommune går mot Klima- og miljødepartementet sitt forslag om å endre vassforskrifta og naturmangfaldlova. Dei meiner forslaget tek frå kommunane rett til å bestemme over eigne ressursar. Fylkeskommunen og andre kommunar har gjort liknande tiltak.

 • Ny regiondirektør i NAV

  Terje Tønnesen blir ny regiondirektør i NAV Vestfold og Telemark. Tønnesen har vore fylkesdirektør i NAV Telemark sidan 2006. Han vil fortsetja som fylkesdirektør i Telemark samtidig som han leier prosessen med å etablere den nye regionen.

  Terje Tønnesen
  Foto: Rolf-Christian Hattling / NRK
 • Fint i dag, OBS-varsel i morgon

  Det er sendt ut OBS-varsel i sju fylke, mellom anna Telemark. I morgon er det fare for regn som frys på bakken, og det kan bli glatt fyrst på dagen. Meteorologisk institutt ber både dei som skal køyre og gå om å vera forsiktige.

  Laster Twitter-innhold