NRK Meny
Normal

Fallende trær og strømstans

VALEBØ (NRK) Regn og vind på Østlandet fører til problemer.

Flom etter regn på Valebøvegen

FLOM: På Valebøvegen mellom Skien og Notodden i Telemark, står vannet høyt enkelte steder. Det er så vidt bilister kommer over vannet.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Meldingen fra Meteorologisk institutt er klar: «Vått i dag #Østafjells og på #Vestlandet. Regnværet fortsetter i morgen med noe bedring på ettermiddagen Østafjells.»

Laster Twitter-innhold

Fem viltpåkjørsler

To steder i Telemark har været i dag ført til at det har havnet trær i veibanen, både på Feset i Bamble og mellom Skafså kirke og Åmdals Verk i Tokke.

Det har også vært uvanlig mange viltpåkjørsler i dag. Like utenfor Ulefoss kjørte en lastebil på en elg i dag tidlig. I Åmotsdalen ble en elg og en elgkalv påkjørt. I Porsgrunn ble et rådyr truffet av en bil, og måtte avlives av viltnemnda.

Viltnemnda måtte også rykke ut til E134 i Grongedal i dag tidlig, der et rådyr ble truffet. Det er også funnet et skadet rådyr i Siljan.

Politiet kan ikke uten videre slå fast at disse ulykkene har skjedd fordi dårlig vær har ført til dårlig sikt, men utelukker ikke at det er tilfelle.

Politiet melder også om at det er glatt på strekningen Gjerdemyra-Heldøla i retning Drangedal. Vegtrafikksentralen har fått melding om problemet.

Laster Twitter-innhold

Strømstans

Vegtrafikksentralen kan opplyse at været ikke har ført til stengte veier ennå, men at veiarbeid har blitt utsatt på grunn av regn.

Kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi kan opplyse at de bare har hatt én feilsituasjon relatert til vind i dag.

Et trefall i Sande i Vestfold førte til at i underkant av 1500 kunder ble berørt i en times tid.

– Linjene våre er heldigvis godt ryddet, sier Omnes.

Laster Twitter-innhold
 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.