NRK Meny
Normal

Et titalls barn med kuttskader etter ulykke i Bø Sommarland

Et titalls barn og unge har fått lettere kuttskader og to er sendt til legesenter etter at duken revnet i bassenget i en av attraksjonene i Bø Sommarland.

Sommarland i Bø 25 år

KUTTSKADER: To barn er sendt til legesenter etter å ha fått kuttskader i Sommarland i Bø.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Ulykken skjedde ved Sommarlandelva, en 270 meter lang kunstig elv som renner som en del av attraksjonen Flow Rider.

Den lager en strøm som gjør at elva er i konstant bevegelse.

– Det som har skjedd er at duken i bunn av dette bassenget av en eller annen grunn har løsnet eller revnet. Det har ført til at en metallskinne har blitt blottlagt, som de skadde har kuttet seg på, sier markedssjef Erik Andersen.

Videre opplyser han at to personer ble sendt til behandling på legesenteret i Bø, derav en som måtte sy.

–Vi er usikre på hvilken behandling den andre fikk, men det var heldigvis ingen alvorlige skader, sier Andersen, som understreker at hendelsen i seg selv er alvorlig nok.

Hvor mange barn ble skadet som følge av dette, som ikke måtte til lege?

– Det er 10–12 barn som har fått lettere skader.

Andersen sier at barna opplevde situasjonen som ubehagelig.

– Det er selvfølgelig aldri hyggelig å bli skadet i en fornøyelsespark, et sted hvor man skal ha det gøy og få et avbrekk fra hverdagen, sier han.

Vet ikke hvordan det har skjedd

Markedssjefen mener det er vanskelig å finne ut av hvordan duken har revnet.

– Vi vet ikke hvordan dette har skjedd, men vi må se nærmere på det for å finne ut av det. Men det kan være gjenstander som har landet på bunnen som kan ha laget rift i duken, men vi vil ikke spekulere for mye, sier han.

Men har ikke dere sikkerhetsrutiner som skal forhindre at slike ting skal skje?

– Jo, men man kan aldri ha 100 prosent kontroll på hva som havner i bassenget og kan skade eventuelle innretninger. Men vi sjekker jo alt daglig før vi slipper gjestene inn, sier han.

Stengt ut dagen

Attraksjonen er stengt og tømt for gjester som følge av ulykken og blir ikke åpnet igjen før alt er reparert.

– Den blir i hvert fall stengt ut dagen i dag, så åpnes den optimalt sett igjen tidligst i morgen, sier Andersen fredag ettermiddag.

Foreløpig er det uklart hva som førte til at duken revnet. Andersen opplyser at de har folk på stedet som inspiserer duken og forsøker å komme til bunns i hva som har skjedd.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.