NRK Meny
Normal

Ester (89) hopper 89 hopp om dagen

Ester Amundsen hopper daglig ett hopp i hoppetau for hvert leveår. Det har gjort henne friskere og gladere. – Hun bør være et forbilde for mange, mener Puls-Yngvar.

Esther Amundsen

89 år gamle Ester Amundsen hopper tau hver eneste dag. 89 hopp ett for hvert leveår.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Nå har jeg mål om å hoppe 90 hopp om dagen, jeg blir 90 år i mars, og da er det viktig å være forberedt, smiler Ester Amundsen.

Hun går inn på soverommet å henter frem hoppetauet. Det har rosa håndtak, begge er teipet, det ene har en stor sprekk. Men tauet er da heller ikke nytt.

– Jeg fikk det da barna var små, og den eldste er 60 år nå. Så det er i alle fall 50 år gammelt. Men det er et fantastisk godt tau, du får ikke kjøpt sånne i dag, sier Amundsen.

Bedre helse

Ved hjelp av det gamle hoppetauet har helsen til 89-åringen gradvis blitt bedre.

– Jeg har mye bedre utholdenhet nå. Kroppen fungerer langt bedre enn den gjorde tidligere. Før jeg startet med dette brakk jeg lårhalsen, også har jeg brukket begge skuldrene. Slike ting skjer ikke nå lenger, sier Amundsen.

89 år gamle Esther hopper tau hver dag. Ett hopp for hvert leveår.

Folk blir overrasket når de ser hva Ester driver med hjemme i stuen.

– Nei, de kan ikke helt tro det. Det er jo ikke vanlig. Jeg tror faktisk det kan være en god ide og dele ut hoppetau på sykehjem og eldresenter.

– Et forbilde

Både leger og andre lar seg imponere av den spreke 89-åringen.

– Det er et fantastisk eksempel på hva som går an å få til uavhengig av alder. Hun må definitivt kunne kalles et forbilde, mange er flinke, men dette er veldig bra, sier Puls-trener Yngvar Andersen.

Les også:

Andersen mener flere kan lære av 89-åringen.

– Litt trening hver dag er veldig bra for alle. Og 89 hopp hver dag i 365 dager blir mye, fin trening, sier Andersen.

Yngvar Andersen

Puls-trener Yngvar Andersen synes Ester Amundsen bør være et forbilde for mange.

Foto: Astrid Engen / NRK
 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.