NRK Meny
Normal

Ester (89) hopper 89 hopp om dagen

Ester Amundsen hopper daglig ett hopp i hoppetau for hvert leveår. Det har gjort henne friskere og gladere. – Hun bør være et forbilde for mange, mener Puls-Yngvar.

Esther Amundsen

89 år gamle Ester Amundsen hopper tau hver eneste dag. 89 hopp ett for hvert leveår.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Nå har jeg mål om å hoppe 90 hopp om dagen, jeg blir 90 år i mars, og da er det viktig å være forberedt, smiler Ester Amundsen.

Hun går inn på soverommet å henter frem hoppetauet. Det har rosa håndtak, begge er teipet, det ene har en stor sprekk. Men tauet er da heller ikke nytt.

– Jeg fikk det da barna var små, og den eldste er 60 år nå. Så det er i alle fall 50 år gammelt. Men det er et fantastisk godt tau, du får ikke kjøpt sånne i dag, sier Amundsen.

Bedre helse

Ved hjelp av det gamle hoppetauet har helsen til 89-åringen gradvis blitt bedre.

– Jeg har mye bedre utholdenhet nå. Kroppen fungerer langt bedre enn den gjorde tidligere. Før jeg startet med dette brakk jeg lårhalsen, også har jeg brukket begge skuldrene. Slike ting skjer ikke nå lenger, sier Amundsen.

89 år gamle Esther hopper tau hver dag. Ett hopp for hvert leveår.

Folk blir overrasket når de ser hva Ester driver med hjemme i stuen.

– Nei, de kan ikke helt tro det. Det er jo ikke vanlig. Jeg tror faktisk det kan være en god ide og dele ut hoppetau på sykehjem og eldresenter.

– Et forbilde

Både leger og andre lar seg imponere av den spreke 89-åringen.

– Det er et fantastisk eksempel på hva som går an å få til uavhengig av alder. Hun må definitivt kunne kalles et forbilde, mange er flinke, men dette er veldig bra, sier Puls-trener Yngvar Andersen.

Les også:

Andersen mener flere kan lære av 89-åringen.

– Litt trening hver dag er veldig bra for alle. Og 89 hopp hver dag i 365 dager blir mye, fin trening, sier Andersen.

Yngvar Andersen

Puls-trener Yngvar Andersen synes Ester Amundsen bør være et forbilde for mange.

Foto: Astrid Engen / NRK
 • Knut Morten Johansen held fram

  Statssekretær Knut Morten Johansen frå Skien er gjeve avskjed som statssekretær for statsråd Sylvi Listhaug. Han blir utnemnt på nytt til statssekretær for statsråd Per Sandberg i Justis- og beredskapsdepartementet.

 • Har gripe ein person

  Politiet har gripe ein person som dei meiner er gjerningspersonen frå ranet av Vitus apotek i Porsgrunn. Dei har funne medisinar som stammar frå apoteket. Personen vil bli køyrd i arrest for vidare oppfølging og etterforsking.

 • Knivran i Porsgrunn

  Vitus apotek i Jernbanegata i Porsgrunn er ranet av en person som truet de ansatte med kniv. Store politistyrker søker etter gjerningspersonen, og politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett gjerningspersonen løpe fra stedet.

  Ran av Vitus apotek i Porsgrunn
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • NRK vil bli i Porsgrunn

  NRK Telemark skal flytte fra Borgeåsen, og etablere seg på nytt i Porsgrunn. Eiendommen på Borgeåsen vil bli solgt, og NRK vil nå gå ut i markedet og søke etter nye lokaler sentrumsnært i Porsgrunn kommune. – Vi ser for oss økt regionalt samarbeid i åra framover, og Porsgrunns sentrale beliggenhet med gode kommunikasjonsmuligheter, er bakgrunnen for at vi velger å reetablere oss her, sier regionredaktør Heidi Pleym.

  Heidi Pleym
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK