NRK Meny
Normal

Er Per Norges sprekeste 90-åring?

BAMBLE (NRK): 90 år gamle Per Kristensen fra Valle trener for å konkurrere i orientering over hele verden.

90 år gamle Per Kristensen fra Valle i Bamble i Telemark trener for å kunne konkurrere i orientering over hele verden.

Det er i jobben som fisker han legger grunnlaget for toppformen.

NRK er med Kristensen på makrellfiske - men fangsten denne dagen er ikke stor.

Uansett er det han er mest opptatt av, det kommende mesterskapet i orientering i Sverige. Der er det 25 tusen deltakere.

– Det er nok ikke så mange i min klasse der. Tror ikke det. Det er ikke så veldig mange over 90 som løper, sier Kristensen.

– Jeg håper det ikke er for mange, sier han og ler godt.

Øverst på siden kan du se hele saken med den superaktive 90-åringen.

 • Førre søknadar om erstatning

  Fylkesmannen har teke imot 36 søknadar om erstatning for tap av sau og lam til freda rovvilt i år. Nedgangen i søknadar held fram for fjerde år på rad. I 2013 vart det motteke og behandla 115 søknadar om erstatning, som er 79 fleire enn i år.

 • Pengar til OL i Telemark

  Formannskapet i Tinn kommune vil gjeva 500.000 kroner til arbeidet med å få OL til Telemark. Det skriv Rjukan Arbeiderblad. Vedtaket i formannskapet var samrøystes, og saka blir avgjort i kommunestyret sitt budsjettmøte i dag.

 • Auke i folketalet

  Med ein auke i folketalet på 3,8 prosent i år er det berre fire kommunar i Noreg som veks meir enn Bø. Det syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at åtte av atten kommunar i Telemark får ein auke i folketalet i år.

 • 14.-plass til Lid Byggland


  Langrennsløparen Ånund Lid Byggland frå Høydalsmo vart nummer 14 på 15 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup. Mikael Gunnulfsen frå Ørn vart nummer 16. 200 løparar frå heile Skandinavia deltok i rennet.

  Ånund Lid Byggland
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK