NRK Meny
Normal

Elevene får hjelp etter skytetrusler

PORSGRUNN (NRK): Flere elever ble redde og gråt da det ble fremsatt trusler om skyting ved Porsgrunn videregående skole onsdag. Torsdag sørger kommunen for at det blir flere helsesøstre på skolen, slik at folk kan få hjelp.

Væpnet politi på vei ut av Porsgrunn videregående skole

Væpnet politi på vei ut av Porsgrunn videregående skole.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Vi kommer til å ha flere helsesøstre ved skolen, slik at folk som trenger det får noen å snakke med, sier ordfører Robin Kåss i Porsgrunn.

Innelåst i to timer

Det var onsdag formiddag at politiet aksjonerte ved skolen, etter at det ble fremsatt trusler om skyting. Elevene ble først holdt inne i klasserommene, som ble låst. Deretter gjennomførte politiet en styrt evakuering.

– Vi satt innelåst i to timer. Det var en merkelig stemning, sier elevrådsleder Felix Volpe.

Det er om lag 1200 elever og ansatte ved skolen. Også ved skolene og barnehagen i nærområdet ble barna holdt inne. Ifølge Kåss vil også disse bli fulgt opp av helsesøster.

Katrine Bergan går i 3. klasse ved Porsgrunn videregående skole

Katrine Bergan går i 3. klasse ved Porsgrunn videregående skole.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Ble skremt og gråt

Katrine Bergan går i 3. klasse ved Porsgrunn videregående skole. Sammen med skolevenninnen Lillian Lanner forteller hun om opplevelsene onsdag.

– Det var flere som gråt, vi sto sammen og trøstet hverandre alle sammen, sier Katrine.

– Det var veldig skummelt for vi visste ikke hva som kunne skje, sier Lillian.

Kan få behov senere

Katrine er glad for at det nå blir flere helsesøstre ved skolen.

– Jeg har ikke behov for det nå, men det kan være at det kommer senere, sier Katrine.

Ordføreren sier at tilbudet om flere helsesøstre er midlertidig, men Katrine mener det er behov for dette på permanent basis.

– Det skulle gjerne vært på fast basis. Når vi trenger henne er hun ikke der. Det har gjerne vært sånn at når noen av vennene mine skal snakke med henne så er hun ikke der, og da har vi ingen å snakke med, sier Katrine.

 • Blir leiar for NAV Midt-Telemark

  Hanne Sommerfelt er tilsett som leiar av nye NAV Midt-Telemark. Ho kjem frå stillinga som leiar av NAV Seljord. NAV Midt-Telemark er planlagt etablert i 2018 og består av nav-kontora i kommunane Bø, Sauherad og Nome. Det nye kontoret blir i Bø.

  Hanne Sommerfelt, NAV Midt-Telemark
  Foto: NAV
 • Disse navnene topper i Telemark

  Jonas og Nora var de to mest populære navnene i 2017 i Telemark. I landet forøvrig er det Sofie og Jakob som troner på toppen av navnestatistikken viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

 • Dømt for vald og bortføring

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Han må òg betale 80.000 kroner i erstatning. Tiltalte skal ha mishandla ein annan mann og låst han inne i eit bustadhus.

 • Uvisst for OL-søknad

  Torsdag avgjør styret i Norges idrettsforbund om Telemark kan gå vidare med planane om eit vinter-OL i telemark i 2026. Prosjektleiar for OL-planane Geir Berge Nordtveit seier at utfallet av møtet er uvisst.

  Geir Berge Nordtveit
  Foto: Berit Heggholmen / NRK