NRK Meny
Normal

Eirik og Ove skal gå 150 000 meter på fire dager

Onsdag er avisredaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugen klare for tidenes blodslit. De skal gå på beina til Ullevaal, og cupfinalen mellom Odd og Molde. NRK.no sender hele gåturen direkte på nett.

Ove Mellingen og Eirik Haugen skal gå til Ullevaal

TA-redaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugen har kjøpt inn nye joggesko, for å være best mulig skodd til gåturen mellom Skien og Oslo.

Foto: Erik Edvardsen/TA

– Formen min er ikke den beste. Jeg har vondt i både knærne og ryggen, sier redaktør for Telemarksavisa, Ove Mellingen (50).

Likevel skal han sammen med Eirik Haugen (45) tilbakelegge rundt 15 mil fra Skien til Kontraskjæret i Oslo. Turen starter onsdag, og avsluttes lørdag. Går alt som det skal, er de to ventet til Kontraskjæret klokken 15 lørdag.

– Formen min er bedre enn noen gang, og kondisjonen er også bra. Det som gjenstår å se er om beina holder, sier Haugen.

For 14 år siden gjorde de to det samme. Da spilte Odd mot Viking i cupfinalen, og det hele startet som et veddemål. Den gangen klarte de det. I sommer utfordret avisredaktøren NRK-journalisten på nytt. Over hele side 3 i avisen.

«Eirik Haugen, can you hear me», sto det som overskrift. Jeg fikk jo litt sjokk, men jeg kunne ikke si nei, ler Haugen.

Laster Twitter-innhold

Artikkelen fortsetter under videoen;

Følg gutta direkte på NRK.no

NRK.no sender gåturen fra Skien til Oslo direkte fra onsdag til lørdag. Du kan også følge dem på sosiale medier via emneknaggen #nrkblodslit. Her kan du komme med gode råd, tagge dine egne bilder om du ser dem der du er, stille spørsmål og heie dem frem mot målet.

Vi vet vel ikke helt hva vi har begitt oss ut på

Eirik og Ove om den 15 mil lange gåturen

Eirik og Ove skal også gå med kameraer på seg, slik at du kan få deres egne opplevelser av #nrkblodslit.

– Vi vil jo veldig gjerne at folk skal bruke emneknaggen på sosiale medier. Vi svarer på det meste, og vil jo veldig gjerne at folk følger oss på turen. Det gir jo også en ekstra motivasjon dersom vi ser at folk i hele landet følger oss på denne turen.

Her kan du se videoen fra de to gikk samme ruten for 14 år siden;

Eirik Haugen og Ove Mellingen gikk til Ullevaal for 14 år siden.

Detaljert timeplan

Klokken 09.00 onsdag starter blodslitet. Da skal de to først tilbakelegge strekningen mellom Skien og Siljan, som er på rundt 13 kilometer. Deretter skal de, etter lunsj, gå fra Siljan og over Steinsholt, og avslutter første etappe ved Brufoss i Vestfold. Da har de to tilbakelagt en strekning på 41, 3 kilometer.

Man lever i evig forfall, og forfallet har ikke vært mindre hos oss enn andre på 14 år

Ove Mellingen, avisredaktør klar for blodslit

– Vi er ganske sta og egne. Og så har vi to veldig godt humør, og det hjelper oss på turen, sier Mellingen og ler.

Etappe to går fra Brufoss til Drammen, via Sande. En strekning på rundt 55 kilometer.

– Vi håper jo folk også tar kontakt med oss underveis om de skulle se oss. Ta gjerne bilder og legg ut på Instagram med emneknaggen #nrkblodslit. De kommer vi til å legge ut på direktesendingen vår på NRK.no, sier Haugen.

Dag tre starter fra Drammen, fortsetter til Asker, og avsluttes i Sandvika. Det betyr at de to på tredje etappe tilbakelegger 39,1 kilometer til fots.

Siste og fjerde etappe går fra Sandvika til Kontraskjæret i Oslo, der Odd har rigget seg til for cupfinalefest. Om alt går etter planen skal Haugen og Mellingen komme dit lørdag klokken 15.