NRK Meny
Normal

Innbyggere i Bolkesjø: – Nei til flere asylsøkere

Flere fastboende i bygda Bolkesjø i Telemark fortviler over at det kan komme 400 nye asylsøkere. Et hotell er allerede gjort om til akuttmottak for 150 flyktninger.

Bolkesjø Turisthotell, fasade

KAN BLI ASYLMOTTAK: Utlendingsdirektoratet (UDI) vurderer nå om Bolkesjø Hotell skal gjøres om til asylmottak.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Gran hotell Bolkesjø er allerede gjort om til akuttmottak for 150 flyktninger. Utlendingsdirektoratet (UDI) er nå i forhandlinger med eierne av bygdas andre hotell, Bolkesjø Hotell, om å gjøre det om til asylmottak.

Nå melder TV2 at flere av de 40 fastboende på Bolkesjø føler seg overkjørt og frykter at bygda ikke vil takle en så massiv økning i innbyggertallet.

Ønsker ikke flere

Torleif R Søreide

Torleif Søreide vil, sammen med broren sin Lars, åpne Bolkesjø hotell for flyktninger.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi har akseptert de 150 som har kommet hit og gjort vårt beste for at de og vi skal ha det godt. Men vi kan ikke akseptere 400 til rett i fanget på oss når vi er 40 stykker. Det tror jeg alle skjønner, sier innbygger Ellen-Mari Bolkesjø Brandt til TV2.

– Det er ikke noe tilbud her, og det tar to timer å gå til Notodden. Her er det ingenting å finne på for dem som kommer, legger hun til.

Ikke avgjort ennå

Både i Bolkesjø og i Notodden kommune, som allerede har to akuttmottak og et tredje på vei, føler man at man har bidratt nok til å takle den pågående flyktningkrisen.

Regiondirektør Eirik Eide i UDI bekrefter at Bolkesjø Hotell er et av stedene som er til vurdering, men at det ikke er avgjort om det egner seg som transittmottak.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

 • Scoret 32 mål - linkes til Odd

  Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.