NRK Meny
Normal

Kripos koblet inn etter bombetrussel mot flere skoler

Kripos er koblet inn etter at det onsdag ble fremsatt bombetrusler mot barneskoler i Hordaland, Telemark, Sør-Trøndelag og Vest-Agder.

Trussel mot Gjerpen barneskole

TRUSSEL MOT FLERE SKOLER: Politiet tror en mannsperson har ringt inn flere trusler mot flere skoler i Norge samtidig,

Foto: Tipser

Flere skoler rundt om i Norge mottok samme bombetrussel i samme tidsrom onsdag formiddag. Den første kom i Telemark.

Klokken 09.15 kom det en telefon inn til Gjerpen barneskole i Skien, hvor en mannsperson ringte inn en bombetrussel. Skolens rektor mottok en telefon fra en mann der ordet "bombe" ble brukt.Over 400 elever ble evakuert.

Klokken 9.24 mottok Charlottenlund barneskole i Trondheim en lignende trussel. Politiet i Trondheim opplyser at det ikke er iverksatt evakuering. Kun to minutter senere mottok Nordnes skole i Bergen en bombetrussel.

TV 2 skriver at også Egtved Skule utenfor Vejle på Syd-Jylland i
Danmark fikk en bombetrussel like etter klokka 9 onsdag, og viser til TV 2 i Danmark.

Laster Twitter-innhold

Også i Agder fikk en barneskole samme trussel. Elever og ansatte ved Kvarstein barneskole i Vennesla ble bedt om å forlate skoleområdet da det ble ringt inn en bombetrussel, sier assisterende stabssjef Jon Kvitne i agderpolitiet. Det ble etter kort tid konkludert med at trusselen ikke var reell, slik at skoledagen kunne fortsette.

Flere skoler i Norge har mottatt tilsvarende trussel i samme tidsrom, og det kan være en sammenheng og samme person som har sendt flere trusler. Det vil bli etterforsket, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Gisle Småge til NRK.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hva som ble sagt da mannspersonen ringte inn truslene.

– Det kan jeg ikke gå i detalj på. Vi må få tid til å etterforske denne saken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Over 400 evakuert

Ved Gjerpen barneskole ble over 400 elever evakuert og fraktet til et sikkert sted. Ved Nordnes skole i Bergen er nå politiet på stedet. Også Charlottenlund skole i Trondheim har mottatt samme trussel. Der er foreløpig ingen evakuering ved skolen.

– Jeg kan ikke si noe om hva som har skjedd nå. Vi har evakuert skolen, sa rektor Dag Magne Andersen til NRK ved 09.30-tiden.

– Hele skolen er evakuert, og elevene er nå på et sikkert sted, sier inspektør Marit Myhrer.

Laster kart, vennligst vent...
 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.

 • Uvær på fjellet

  Det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på grunn av dårlig vær. Samtidig er riksvei 7 over Hardangervidda stengt for personbiler.

 • Har fått alvorlege skadar

  Den tre år gamle guten som vart biten av ein hund i ein barnehage i Skien har fått alvorlege skadar i beinet. Han er køyrd til sjukehus og blir operert, seier Jørn Gustav Larsen i politiet.

 • Ny kirke reises i Porsgrunn

  – Byggingen av Østre Porsgrunn kirke kan starte allerede før jul, sier kirkesjef Johannes Sørhaug. Han sier at alt nå er på plass, etter at byggingen har blitt et drøyt år forsinket. Kirken kan stå ferdig sommeren 2019. Den gamle kirken brant i 2011.

  Nye Østre Porsgrunn kirke, Modell "Reis opp"
  Foto: sivilarkitekt Espen Surnevik / Trodahl Arkitekter