NRK Meny
Normal

Ber om kommunepenger

Det er ikke mulig å få gode tjenester i kommunene hvis ikke kommunene også har en god økonomi. Lederen i Telemark Høyre tok til orde for mer penger til kommunene.

Gunn Marit Helgesen

Leder i Telemark Høyre, Gunn Marit Helgesen tok til orde for at kommuneøkonomien må være god for at tilbudet til befolkningen også skal bli bedre.

Foto: Ole Espen Strand / Høyre

– Å late som om vi må prioritere mellom god kommuneøkonomi og skoler, eldreomsorg og andre viktige oppgaver, er meningsløst, sa Telemark Høyres leder, Gunn Marit Helgesen fra Landsmøtets talerstol lørdag formiddag.

Nødvendig med bedre økonomi

Helgesen, som også er leder i KS, sa til Landsmøtet at det er nødvendig å sørge for at kommunene settes i stand til å gi gode tjenester til befolkningen.

Helgesen sa at en satsing på skolen uten penger til kommunene er ingen satsing på skolen. En satsing på eldreomsorg uten mer penger til kommunene, er ingen satsing på en verdig eldreomsorg.

Derfor er kommuneøkonomi det som i virkeligheten vil avgjøre om vi skal lykkes i våre satsinger, om vi skal få gjennomført våre politiske prioriteringer.

Gav mer penger til kommunene

Det er i kommunene det skal omgjøres fra politiske målsettinger til praktiske resultater, sa Helgesen.

Det er kommunenes dag på Landsmøtet i dag. Kommunalminister Jan Tore Sanner lovte å øke veksttilskuddet fra 60 millioner til 344 millioner kroner.

På oppdrag fra Oslo og Akershus regnet forskerne på hvordan inntektssystemet slår ut for kommuner i rask vekst. Svaret var at de såkalte vekstkommunene blir taperne når statens penger fordeles.

 • Glatte vegar

  Det er underkjølt regn og glatte vegar. Politiet ber folk om å køyre forsiktig og avpasse farten.

  Laster Twitter-innhold
 • Bil av vegen

  Ein bil køyrde i grøfta i natt på Fv. 37 mellom Bolkesjø og Gransherad i Notodden. Føraren var åleine i bilen og vart teken med til sjukehus for ein sjekk.

 • Nå blir det glatt

  Det er fare for regn som fyser på bakken. Vegtrafikksentralen er ute å gjøre nødvendige tiltak.

  Laster Twitter-innhold
 • Lys til en halv million

  Julebelysningen på Arkaden i Skien kostet en halv million kroner. Det forteller senterleder på Arkaden, Aziz Chaer til Varden. Jobben med å planlegge julen på Arkaden startet allerede i vinter.