NRK Meny
Normal

Barna var med å se på tidligere år, men nå ville de hjelpe til

PORSGRUNN (NRK): Barn fra Rønningen barnehage i Porsgrunn har tidligere år vært og sett på Porsgrunn internasjonale teaterfestival, men nå ville barna bidra med noe annet enn å bare være tilskuere.

Rønningen barnehage

JOBBER: I år hadde barna i Rønningen barnehage bestemt seg for å jobbe på Porsgrunn internasjonale teaterfestival.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Det er gøy å hjelpe folk, sier et av barna fra Rønningen barnehage.

De har tidligere år vært med som tilskuere, men i år ville de jobbe for festivalen.

– Vi har vært her tidligere år som tilskuere, men i år har vi vært jobba som frivillige hjelpere, sier ansatt i Rønningen barnehage, Hedvig Tangen Hansen.

Rønningen barnehage

Her er alle fem og seksåringene ved Rønningen barnehage samlet.

Foto: Robert Hansen / NRK

Hun forteller at barna ville bidra på festivalen, så da tok pedagogisk leder i barnehagen kontakt med festivalen for å se hva de kunne gjøre.

– Vi har sunget på en liten scene, laget bilder og nå så går vi rundt å hjelper de som synger, sier et av barna før Hansen utdyper.

– Dette har vært et prosjekt som barna har jobbet med siden januar. Barna har malt et maleri som henger ned i byen her, så hadde de rockekonsert i dag. I dag og i morgen skal barna gå rundt å dele ut frukt og slikt til artistene, sier hun.

Årets festival åpnet på tirsdag å varer til og med frem til lørdag. Festivalen har holdt på siden 1995.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.