NRK Meny
Normal

Barna var med å se på tidligere år, men nå ville de hjelpe til

PORSGRUNN (NRK): Barn fra Rønningen barnehage i Porsgrunn har tidligere år vært og sett på Porsgrunn internasjonale teaterfestival, men nå ville barna bidra med noe annet enn å bare være tilskuere.

Rønningen barnehage

JOBBER: I år hadde barna i Rønningen barnehage bestemt seg for å jobbe på Porsgrunn internasjonale teaterfestival.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Det er gøy å hjelpe folk, sier et av barna fra Rønningen barnehage.

De har tidligere år vært med som tilskuere, men i år ville de jobbe for festivalen.

– Vi har vært her tidligere år som tilskuere, men i år har vi vært jobba som frivillige hjelpere, sier ansatt i Rønningen barnehage, Hedvig Tangen Hansen.

Rønningen barnehage

Her er alle fem og seksåringene ved Rønningen barnehage samlet.

Foto: Robert Hansen / NRK

Hun forteller at barna ville bidra på festivalen, så da tok pedagogisk leder i barnehagen kontakt med festivalen for å se hva de kunne gjøre.

– Vi har sunget på en liten scene, laget bilder og nå så går vi rundt å hjelper de som synger, sier et av barna før Hansen utdyper.

– Dette har vært et prosjekt som barna har jobbet med siden januar. Barna har malt et maleri som henger ned i byen her, så hadde de rockekonsert i dag. I dag og i morgen skal barna gå rundt å dele ut frukt og slikt til artistene, sier hun.

Årets festival åpnet på tirsdag å varer til og med frem til lørdag. Festivalen har holdt på siden 1995.

 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålere av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,