NRK Meny
Normal

Barna var med å se på tidligere år, men nå ville de hjelpe til

PORSGRUNN (NRK): Barn fra Rønningen barnehage i Porsgrunn har tidligere år vært og sett på Porsgrunn internasjonale teaterfestival, men nå ville barna bidra med noe annet enn å bare være tilskuere.

Rønningen barnehage

JOBBER: I år hadde barna i Rønningen barnehage bestemt seg for å jobbe på Porsgrunn internasjonale teaterfestival.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Det er gøy å hjelpe folk, sier et av barna fra Rønningen barnehage.

De har tidligere år vært med som tilskuere, men i år ville de jobbe for festivalen.

– Vi har vært her tidligere år som tilskuere, men i år har vi vært jobba som frivillige hjelpere, sier ansatt i Rønningen barnehage, Hedvig Tangen Hansen.

Rønningen barnehage

Her er alle fem og seksåringene ved Rønningen barnehage samlet.

Foto: Robert Hansen / NRK

Hun forteller at barna ville bidra på festivalen, så da tok pedagogisk leder i barnehagen kontakt med festivalen for å se hva de kunne gjøre.

– Vi har sunget på en liten scene, laget bilder og nå så går vi rundt å hjelper de som synger, sier et av barna før Hansen utdyper.

– Dette har vært et prosjekt som barna har jobbet med siden januar. Barna har malt et maleri som henger ned i byen her, så hadde de rockekonsert i dag. I dag og i morgen skal barna gå rundt å dele ut frukt og slikt til artistene, sier hun.

Årets festival åpnet på tirsdag å varer til og med frem til lørdag. Festivalen har holdt på siden 1995.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes