NRK Meny
Normal

Avviser boikott av Storhaug

Bokhandlerne fryktet uro og terror. Hege Storhaug er på signeringsturné med boka «Islam. Den 11. landeplage».

Hege Storhaug

Hege Storhaug har solgt 17.000 eksemplarer av boka i løpet av en måned.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Forfatter og samfunnsdebattant Hege Storhaug ble skuffet da hun fikk beskjed om at arrangementene i Telemark og Vestfold var avlyst. Det var Ark-bokhandlerne i Grenland og Larvik som ga beskjed om at de avlyste arrangementene med Storhaug.

Lederen i Larvik debattforum, Bjørn Melleby, sier til NRK tirsdag formiddag at de stopper det han kaller boikott.

Regiondirektør Jon Georg Husby avviser at dette var en boikott.

– Arrangementene ble avlyst fordi de kolliderte med andre arrangement. Bokhandlerne fikk for kort frist, sier han til NRK. Husby bekrefter at Storhaug skal gjennomføre signeringene i disse fem butikkene.

Ark skal også avklare dette med senterlederne på stedene hun skal besøke.

Politibeskyttelse

Forrige måned har en Norli-bokhandel avlyst et signeringsbesøk av Storhaug. Begrunnelsen var sikkerheten til kundene.

Det har vært politi til stede der hun så langt har signert bøkene sine.

– Dette er høstens boksensasjon, sa Storhaug til Finansavisen da det femte opplaget av boka ble trykket.

Senterleder Nina Merete Eriksen ved Herkules kjøpesenter i Skien sier hun ikke legger seg opp i saken. – Dette er ansvaret til Ark-butikken i senteret, sier hun til NRK.

Daglig leder Linda Magnussen hos Ark på Herkules sier hun vurderer å ta imot Storhaug. Hun vil ikke kommentere hva som taler for og hva som taler imot dette.

 • Skal satse på jenter

  Telemark fotballkrets styrker fokuset på jentefotball og ansetter tidligere landslagsspiller Trine Rønning. Rønning skal utvikle jentefotballen i Telemark, og jobbe for å få opp rekrutteringen. – Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

  Trine Rønning
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Åpner for grågås-jakt

  Grunneiere på Jomfruland har fått ekstraordinær fellingstillatelse på Grågås til og med 8 april. Grågåsa spiser opp vinterforet som ligger ute, og er også upopulær blant hytteeiere fordi den skitner til området.

  Grågås
  Foto: Åsmund Asphaug
 • Fartskontroll

  Politiet har hatt fartskontroll på fylkesveg 37 ved Mæl i Tinn i dag. 6 bilførere ble tatt for å kjøre for fort. Alle ble målt til over 80 km i 60-sonen melder politiet, den høyeste hastigheten var 84 kilometer i timen.

  Politi
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.