Trekker tilbake bevæpningsordre

Fredag besluttet Sør-Øst politidistrikt å øke beredskapen i påskefjellet, men etter en ny trusselvurdering avsluttes dette lørdag ettermiddag. Beredskapen ved Torp flyplass og fergeanløpene opprettholdes.

Christine Fossen

NY TRUSSELVURDERING: Politimester Christine Fossen avslutter den økte beredskapen i byene og på fjellet.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Etter terroraksjonen i Stockholm fredag besluttet Sør-Øst politidistrikt å øke beredskapen i påskefjellet. Politidirektoratet hadde da bestemt at politipatruljer i byene skulle bevæpnes, men i Sør-Øst politidistrikt ble det avgjort at dette skulle gjelde i hele politidistriktet.

– Med hensyn til de store folkemengdene og alle turistene så fant vi det forsvarlig å også bevæpne de delene av distriktet som ikke er byer, sier politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen.

PST-vurdering

Etter en ny trusselvurdering lørdag, blir den økte beredskapen justert ned.

– Vi har nå fått en ny trusselvurdering fra Politidirektoratet og PST og det er ingenting som tyder på at det er nødvendig med en bevæpning i hele politidistriktet, sier Fossen.

Den økte bevæpningen avsluttes lørdag ettermiddag. Fra kl 1800 skal ikke politiet i Sør-Øst lenger bære våpen på seg, men vil medbringe våpen i kjøretøyene slik de gjør til vanlig.

– Vi har fortsatt patruljer ute, men i løpet av ettermiddagen vil de ikke lenger være bevæpnet i påskefjellet. Men vi opprettholder fortsatt økt beredskap ved Torp flyplass og fergeanløp, sier politimesteren.

Politidirektoratet opplyser lørdag at bevæpningen i de store byene er på samme nivå som ble innført fredag kveld.