NRK Meny
Normal

Aksjonister sprer protest mot flyktninger – vil hisse til hat

Aksjon mot flyktninger i helgen. Flere steder har aksjonister hengt opp plakater og klistremerker, som forteller at flyktningene ikke er velkomne.

Nordfront aksjonerer mot flyktninger

AKSJON: Klistremerker limt opp på inngangspartiet hos Telen på Notodden.

Foto: Knut Henning Slettemo / Telen

Det er organisasjonen Nordfront som står bak helgens aksjon.

– Det er for å skape frykt blant dem som er her og for å hisse til hat blant innbyggere sier Morten Halvorsen.

Morten Halvorsen viser frem noen av klistremerkene som er satt opp

Morten Halvorsen viser frem noen av klistremerkene som er satt opp.

Foto: Jens Marius Hammer / Telen

– Ren nynazistisk bevegelse

Halvorsen fra partiet Rødt på Notodden peker på at Notodden for tiden har mange asylsøkere på transittmottak, blant annet på Bolkesjø og i sentrum. Han tror det er derfor Notodden nå er plukket ut.

– Nordfront er en ren nynazistisk bevegelse, som hyller Hitler, som dyrker raseteorien og fremhever den ariske rasen, og som appellerer til hat mot innvandrere og flyktninger, sier Halvorsen.

Løpeseddel delt ut i postkasser på Notodden

Løpeseddel delt ut i postkasser på Notodden.

Skjedd flere steder

Politiet i Aust-Agder det siste døgnet revet ned nynazistiske plakater i Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand. Også på Notodden har det blitt delt ut propaganda mot flyktningene.

Det har kommet både i private postkasser og på veggen til flere forretninger og på stopler i sentrum.

– De har et medlemskapsopplegg på nettet, hvor de fremhever dem som er aktivister, det er de som skal være spydspissene, som skal være spydspissene, sier Halvorsen.

Tydelig budskap til flyktninger på Notodden

Klistremerker satt opp på Notodden.

Foto: Jens Marius Hammer / Telen
 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.

 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.