NRK Meny
Normal

– Lojaliteten er borte

Talsmann for supportene til Odd mener fotballspillere i langt mindre grad enn tidligere er lojale mot klubbene som har fostret dem. Nå kan Odd igjen miste en profil, uten å få betalt.

Emil Sølyst.

Emil Sølyst mener spillernes lojalitet er borte. Mange er mer opptatt av seg selv enn klubben, mener Sølyst.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Talsmann for Oddrane, Emil Sølyst, har tidligere betalt penger av egen lomme for å lønne spillere i klubben. Det er han ikke sikker på om han vil gjøre igjen.

– Jeg vil tenke meg veldig godt om. Sist gang ble vi jo pissa på, sier Sølyst, og tenker på overgangen da Niklas Gunnarsson forlot Odd til fordel for Vålerenga på en gratis overgang.

Gunnarsson var folkets spiller, noe som innebar at supporterne betalte lønnen hans. Nå er supporterne redd for å miste en ny profil på samme måte. Herolind Shala bøtter inn mål, samtidig som han snart er uten kontrakt.

Les også:

– Gunstig å være uten kontrakt

– Tippeligaspillernes lojalitet til de ulike klubbene er ikke som i gamle dager. Den er definitivt på nedadgående kurs, sier Emil Sølyst.

«Du kan ikke gi opp kjærligheten, selv om du har blitt dumpa noen ganger»

Emil Sølyst

Herolind Shala har scoret fem mål på de fire siste kampene. Han har få måneder igjen av kontrakten med skiensklubben. Dermed kan han fritt velge hvor han vil spille fra neste sesong, uten at en eventuell ny klubb må betale noen overgangssum.

– Å gjøre det bra når jeg står uten kontrakt er selvsagt gunstig. Klubber følger med, sier Herolind Shala.

Shala vil ikke si om han tror han kommer til å spille i Odd neste sesong. Han vil heller ikke svare på om han har lyst til å spille i Odd i 2015.

Herolind Shala

Herolind Shala har bare noen måneder igjen av kontrakten med Odd. I desember kan han selv velge hvilken klubb han vil spille for.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Har fått tilbud

– Herolind Shala har fått et tilbud av oss. Men det har han ikke svart på. Akkurat nå har vi lagt denne saken på is. Vi vil vente litt, og heller komme tilbake til dette senere, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Direktøren er ikke helt enig i at spillernes lojalitet til klubbene er borte.

– Det er veldig forskjell på fotballspillere. Noen er lojale, andre er det ikke, sier Håndlykken.

– Jeg er lojal. Jeg forholder meg til kontrakten, og gir alltid alt for Odd. Jeg stiller heller ikke urealistiske krav i forhold til kontrakten. Men dette handler ikke om penger, det handler om min utvikling som fotballspiller, sier Herolind Shala.

Odd er bra for Shala

Emil Sølyst er storfornøyd med innsatsen Herolind Shala har vist gjennom de siste kampene.

Emil Sølyst

Emil Sølyst håper Herolind Shala blir i Odd.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Han har vært strålende. Og jeg håper virkelig at han blir. Her har han sjansen til å utvikle seg videre. Neste år skal vi ut i Europa, og da kan han vise seg frem for de store klubbene, sier Sølyst.

Til tross for at talsmannen for Oddrane har en opplevelse av at fotballspillere mangler lojalitet, vil han ikke helt utelukke å bruke penger på en profil.

– Hvis det er krise, så kan det hende at jeg vil grave dypt under hodeputen for å hjelpe klubben jeg elsker. Du vet hvordan det er. Du kan ikke gi opp kjærligheten, selv om du har blitt dumpa noen ganger, smiler Sølyst.