NRK Meny
Normal

– Ikke redd for å bli oppfattet som sutrete

SKIEN (NRK): Odd har levert den formelle protesten etter Molde-kampen. – Vi er ikke redd for å bli oppfattet som sutrete, og føler et ansvar ved denne saken, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Odd har levert den formelle protesten etter Molde-kampen, forteller daglig leder, Einar Håndlykken.

Etter at Håndlykken like etter kampslutt på søndag varslet at det ville komme en protest, hadde klubben tre dager på seg til å levere den. Frem til i dag har Odd-ledelsen jobbet med protesten. Nå er den levert.

Grove dommerfeil

Håndlykken forteller at det er to punkter i klagen som nå går til Norges fotballforbund:

1) Dommeren blåste ikke av da to spillere lå nede med hodeskader.

– Det er ikke et skjønnsspørsmål for dommeren, og Molde-angrepet skulle derfor aldri ha blitt fullført uten at dommeren blåste, sier Håndlykken.

2) Moldes medisinske personell var inne på banen i forkant av at 3-2-målet ble scoret.

– Hvis det målscorende laget har andre på banen, skal målet annulleres, sier Odd-sjefen.

Molde - Odd

BEVISET? Dette er bildet som Odd mener beviser at Moldes støtteapparat (til venstre i bildet, ved sidelinja) er inne på banen før Molde tar ledelsen 3-2.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Disse feilene mener derfor Odd er nok til at kampen skal spilles på nytt.

Advokathjelp

– Akkurat det med at Moldes medisinske apparat er på banen under målet, er et lite dilemma for oss. For vi mener at det medisinske apparatet gjør det riktige. Men det er en feil at det ikke blåses av, sier Håndlykken.

Odd har hentet hjelp fra et advokatkontor med utarbeidelsen av protesten. Det er partner i Schjødt, Trond Stang, som har bistått Odd med protesten.

– Klagen er nå sendt til NFF. Og vi håper den blir tatt til følge, sier Håndlykken.

Han sier han ikke er redd for at Odd skal bli oppfattet som sutrete når de klager etter å ha tapt en kamp.

Nå vil dommeren og Molde bli bedt om å sende inn sine redegjørelser før saken sendes til doms- og sanksjonsutvalget i NFF. Får Odd medhold der, må eliteseriekampen spilles på nytt.

Molde-Odd

Her ligger Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson og Odd-forsvarer Steffen Hagen etter sammenstøtet og Moldes tredje scoring.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Hodesmell

Dette er bakgrunnen for saken: På stillingen 2–2 i kampen mellom Molde og Odd sist søndag, smalt Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson og Odd-forsvarer Steffen Hagen sammen. Blodet rant fra hodet til islendingen, mens Hagen ble liggende.

Enden på det hele var at Molde scoret to mål på overtid mot Odd etter at dommer Ken Henry Johnsen lot spillet gå videre da spillerne lå nede med hodeskade.

Hjemmelaget vant kampen 4–2.

Det målet blir meget kontroversielt. Sigurdarson og Hagen kolliderer og ligger nede etter en hodeduell. Spilleren hold seg til hodet, men dommeren lot spillet gå som førte til 3-2 målet. Odd protesterer voldsomt. Blodet renner fra hodet til Sigurdarson og islendingen må lappes sammen før han kan fortsette.

NRKs fotballreferat
Laster innhold, vennligst vent..