Normal

– Han mener det er surrealistisk

Politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen i Bamble, sitter nå varetektsfengslet i full isolasjon. – Jeg har ikke anledning til å fortelle han hva pressen skriver, sier mannens forsvarer.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Politiet mener at den siktede politimannen dyttet eller kastet Linn Madelen Bråthen ned fra Breviksbrua.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Det var 3. august i år at Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død utenfor Sandøya i Bamble i Telemark. Politimannen ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet, men torsdag ble siktelsen skjerpet til forsettlig drap.

Politiet mener mannen kan ha dyttet eller kastet kvinnen utfor Breviksbrua.

Politimannen holder fast ved sin forklaring om hva som skjedde den aktuelle natta. Nemlig at han så kvinnen ta sitt eget liv uten at han klarte å forhindre det. Han har innrømmet å ha forklart seg uriktig for politiet, men han har ikke forståelse for at han er mistenkt for drap.

– Det kan han ikke forholde seg til. Han har brukt ordet surrealistisk om det. Han skjønner ikke at man kan trekke en linje mellom de store dumheter som han gjorde, som han har erkjent, og et drap, sier Lie.

Arne Lie

Mannens forvarer, advokat Arne Lie, snakket sist med sin klient mandag denne uken. – Min klient har det ille nå, sier advokaten.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Som forsvarer, hva tenker du om mannens mulighet til å få frem sin versjon i blant annet mediene?

– Nå er ikke medienes rolle helt avgjørende her. Det er domstolene som til syvende og sist skal avgjøre dette, men det er klart at han har ingen mulighet til å kommentere det som måtte ligge til grunn for mistanken for han vet rett og slett ikke hva det er. Han har ikke fått tilgang på det. Nå som han er under isolasjon, har jeg heller ikke anledning til å fortelle han hva pressen skriver, hva andre mener eller hvilke spekulasjoner eller opplysninger som finnes.

– Er du bekymret for forhåndsdømming av din klient?

– Det er klart at det spekuleres mye, og det lages mange teorier. Det er kanskje ikke så rart, men det er kjedelig at ikke hans versjon kommer ordentlig frem.

– Føler han seg forhåndsdømt?

– Det har vi ikke snakket om. Han er mye mer opptatt av det som skjer videre.

Les også:

– Veldig privat

Advokaten forstår at det er stor interesse for saken, men på en annen side mener han at fokuset er veldig rettet mot media og allmennheten, og ikke mot det saken egentlig dreier seg om.

– Jeg har brukt veldig mye tid på pressen, sier Lie.

– Er det som kommer frem i pressen for detaljert og privat?

– Ja, til dels blir det veldig privat. Jeg har ingen forståelse for blant annet hvorfor enkelte deler av pressen bruker fullt navn.

– Har bedt om å bli avhørt så raskt som mulig

Etter at mannen fikk status som siktet for forsettlig drap, er han avhørt en gang av politiet. Lie forteller at hans klient har bedt å bli avhørt igjen så raskt som mulig.

– Det er for at han skal bli gjort kjent med og få kommentere de forhold som politiet mener danner grunnlag for siktelsen. Han ser frem til å vite hva det er og at han skal få kommentere det.

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Han anket kjennelsen, men har foreløpig ikke fått svar. Advokat Lie regner med et svar fra lagmannsretten i løpet av uka.