NRK Meny
Normal

Politimannen: – Må ha vært skrik fra en annen kvinne

Et titalls vitner har fortalt at de hørte kvinneskrik og rop om hjelp fra området rundt Breviksbrua natt til 3. august. Politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen stilte seg uforstående til dette i avhør i dag.

Breviksbrua

Vitner sier de hørte skrik og rop om hjelp fra Breviksbrua den natten Linn Madelen Bråthen døde. Politimannen som er siktet i saken sier han ikke kjenner seg igjen i dette.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt sier at politimannen i dag ble avhørt på nytt.

– I dag avga han et nytt avhør hvor han står ved sin tidligere forklaring. Han er blitt konfrontert med bevis, og han er blant annet gjort kjent med at flere vitner har hørt kvinneskrik og rop om hjelp fra brua den natten Linn Madelen Bråthen døde. Den siktede stiller seg uforstående til dette, og mener at det må være en annen kvinne som har ropt om hjelp, sier Dalhaug.

– Hva annet har han blitt konfrontert med i dag?

– Det er annen informasjon som vitner har kommet med, og en del andre detaljer fra etterforskningen som jeg ikke kan gå ut med nå. Han forklarte seg noe mer om den kontakten han og avdøde har hatt.

«Han mener at det må være en annen kvinne som har ropt om hjelp»

Politiadvokat, Lise Dalhaug

– Hva kommer til å skje videre nå?

– Nå fortsetter vi etterforskningen både teknisk og taktisk og innhenter informasjon, blant annet at vi holder på med å analyserer telefoner og datamaskiner. Vi holder fremdeles på med vitneavhør, og det er flere som har meldt seg, sier hun.

Ønsker flere vitner

Lise Dalhaug

Politiadvokat Lise Dalhaug etterlyser flere vitner i saken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

De som har meldt seg har blant annet forklart at de har hørt kvinneskrik fra Breviksbrua.

– Politiet etterlyser flere vitner som kan ha hørt kvinneskrik ved Breviksbrua natt til 3. august. Dersom det er noen personer som har kranglet høylytt eller ropt om hjelp i området på, eller i nærheten, av Breviksbrua denne natten, uavhengig av klokkeslett, må de kontakte politiet. Det samme gjelder naturligvis dersom noen har sett eller hørt andre personer som har kranglet eller ropt om hjelp, sier Dalhaug.

I går mente Dalhaug det var uheldig at politimannen fikk innsyn i politiets dokumenter i saken. Hun er av en annen oppfatning nå.

– Vi har avhørt ham på nytt, og vi tror ikke det gjør noen skade at han nå får tilgang til dokumentene som foreligger. Politiet er av den oppfatning at avhøret i dag ikke rokker på det faktum at det er skjellig grunn til mistanke for at siktede har drept avdøde ved å dytte eller kaste henne utfor Breviksbrua, sier hun.

– Glad han kan kommentere

Det var 3. august at Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik. Torsdag i forrige uke ble politimannen fra Telemark siktet for forsettlig drap på 33-åringen.

Politiet mener mannen kan ha dyttet eller kastet kvinnen utfor Breviksbrua.

Den siktede politimannens forsvarer, Arne Lie, sier hans klient er glad for å ha blitt gjort kjent med bevisene politiet har.

– Han er blitt avhørt på nytt og han er blitt gjort kjent med alle dokumenter i saken

– Hvordan reagerte han på dette?

– Han er glad for å få kommentere det.

– Hvem har den siktede kontakt med nå?

– Meg, fengselsbetjentene og etterforskerne. Han har også fått møtt ektefellen sin ved et par anledninger, sier Lie.

 • Kvinne til sjukehus etter kollisjon

  Ei kvinne er køyrt til sjukehus etter ein kollisjon mellom to personbilar ved Skjelsvik i Porsgrunn. Det var to personar i bilane. Ei kvinne frå Skien skal ha brote vikeplikta, og er også mistenkt for å køyre utan førarkort i påverka tilstand.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.