NRK Meny
Normal

Politimannen: – Må ha vært skrik fra en annen kvinne

Et titalls vitner har fortalt at de hørte kvinneskrik og rop om hjelp fra området rundt Breviksbrua natt til 3. august. Politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen stilte seg uforstående til dette i avhør i dag.

Breviksbrua

Vitner sier de hørte skrik og rop om hjelp fra Breviksbrua den natten Linn Madelen Bråthen døde. Politimannen som er siktet i saken sier han ikke kjenner seg igjen i dette.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt sier at politimannen i dag ble avhørt på nytt.

– I dag avga han et nytt avhør hvor han står ved sin tidligere forklaring. Han er blitt konfrontert med bevis, og han er blant annet gjort kjent med at flere vitner har hørt kvinneskrik og rop om hjelp fra brua den natten Linn Madelen Bråthen døde. Den siktede stiller seg uforstående til dette, og mener at det må være en annen kvinne som har ropt om hjelp, sier Dalhaug.

– Hva annet har han blitt konfrontert med i dag?

– Det er annen informasjon som vitner har kommet med, og en del andre detaljer fra etterforskningen som jeg ikke kan gå ut med nå. Han forklarte seg noe mer om den kontakten han og avdøde har hatt.

«Han mener at det må være en annen kvinne som har ropt om hjelp»

Politiadvokat, Lise Dalhaug

– Hva kommer til å skje videre nå?

– Nå fortsetter vi etterforskningen både teknisk og taktisk og innhenter informasjon, blant annet at vi holder på med å analyserer telefoner og datamaskiner. Vi holder fremdeles på med vitneavhør, og det er flere som har meldt seg, sier hun.

Ønsker flere vitner

Lise Dalhaug

Politiadvokat Lise Dalhaug etterlyser flere vitner i saken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

De som har meldt seg har blant annet forklart at de har hørt kvinneskrik fra Breviksbrua.

– Politiet etterlyser flere vitner som kan ha hørt kvinneskrik ved Breviksbrua natt til 3. august. Dersom det er noen personer som har kranglet høylytt eller ropt om hjelp i området på, eller i nærheten, av Breviksbrua denne natten, uavhengig av klokkeslett, må de kontakte politiet. Det samme gjelder naturligvis dersom noen har sett eller hørt andre personer som har kranglet eller ropt om hjelp, sier Dalhaug.

I går mente Dalhaug det var uheldig at politimannen fikk innsyn i politiets dokumenter i saken. Hun er av en annen oppfatning nå.

– Vi har avhørt ham på nytt, og vi tror ikke det gjør noen skade at han nå får tilgang til dokumentene som foreligger. Politiet er av den oppfatning at avhøret i dag ikke rokker på det faktum at det er skjellig grunn til mistanke for at siktede har drept avdøde ved å dytte eller kaste henne utfor Breviksbrua, sier hun.

– Glad han kan kommentere

Det var 3. august at Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik. Torsdag i forrige uke ble politimannen fra Telemark siktet for forsettlig drap på 33-åringen.

Politiet mener mannen kan ha dyttet eller kastet kvinnen utfor Breviksbrua.

Den siktede politimannens forsvarer, Arne Lie, sier hans klient er glad for å ha blitt gjort kjent med bevisene politiet har.

– Han er blitt avhørt på nytt og han er blitt gjort kjent med alle dokumenter i saken

– Hvordan reagerte han på dette?

– Han er glad for å få kommentere det.

– Hvem har den siktede kontakt med nå?

– Meg, fengselsbetjentene og etterforskerne. Han har også fått møtt ektefellen sin ved et par anledninger, sier Lie.

 • Nytt aktivitetsområde i Seljord

  Seljord kommune legg tysdag fram planane for eit nytt aktivitetsområde på Eventyrøy. Kommunen har i samarbeid med lokale aktørar sendt søknad om stønad til Kulturdepartementet og deira satsing på nyskapande aktivitetsområde.

  Labyrint i på Eventyrøy i Seljord
  Foto: Seljord kommune
 • Ny styreleiar i Porsgrunn Utvikling

  Generalforsamlinga i Porsgrunn Utvikling har vald Bjørn Christian Anker (65) som ny styreleiar. Han overtar etter Ole Henrik Lia. Anker er i dag dagleg leiar i Betonmast Telemark as.

  Bjørn Christian Anker, styreleiar Porsgrunn Utvikling
  Foto: Hege Schjøth Øverås
 • Mindre brann hjå Tinn kommune

  Tinn kommune skriv at dei har hatt ein mindre brann på Servicetorget som gjer at dei held stengt ut dagen. Dei er som vanleg å treffe på 35 08 26 00.

 • Oransje nivå for flaum og skred

  NVE oppjusterer obs-varselet i Telemark. Nå er både flaum- og jordskredfaren på oransje nivå, som er det nest høgaste.