– En enormt deilig følelse å vinne

For tre uker siden var Marielle Bråthen fra Skien og hesten hennes «A Brave Heart» involvert i en stygg kollisjon med en elg i Vinje. Lørdag vant hesten Det norske travselskaps høstfinale på Sørlandets Travpark.

Marielle Bråthen med hesten "A Brave Heart"

VANT HØSTFINALE: Kusk Gunnar Austevoll og eier Marielle Bråthen fra Skien kunne smile bredt etter seieren på Sørlandets Travpark lørdag.

Foto: Hesteguiden.com

– Det var en enorm lettelse da hesten løp over målstreken og vant, og jeg ble veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde i dag, sier Bråthen.

Med startnummer fem vant hesten «A Brave Heart» på Sørlandets Travpark med kusk Gunnar Austevoll i sulkyen.

Ulykken for tre uker siden skjedde i Vinje da en lastebil med tre personer og seks hester kolliderte med en elg da de var på vei hjem fra Bergen Travbane.

– Da vi kom over Haukeli kolliderte vi med en elg og kjørte av veien. Lastebilen veltet med hestene og oss inni, og det tok rundt fem timer før hestene ble reddet ut. Det er utrolig at det gikk så bra som det gjorde, sier Bråthen.

Har ikke tatt skade

Den treårige storvokste hingsten har tydeligvis ikke fått varige skader etter ulykken, fordi den vant lett på Sørlandet, og kunne kassere inn 100 000 kroner i premie til eier Mariell Bråthen fra Skien.

– Det er ingen tvil om at han ikke har tatt skade av det som skjedde for tre uker siden, det beviste han i dag, sier hun

Nå venter en aldri så liten feiring for de to.

Det er en utrolig følelse at han innfrir i dag etter det som skjedde. Det blir stille og rolig feiringfor meg i dag, men jeg får ta en fest senere. Hesten derimot har fått ekstra mange gulrøtter i dag, ler Bråthen.