– Det er ikke så lett å få sove

– Folk går rundt i gatene og roper «black rights matter», og «hands down, don`t shoot». Utvekslingsstudent Susanne Flølo er midt i opptøyene i Berkeley i California, USA.

Susanne i Opptøyene

Utvekslingsstudent, Susanne Flølo fra Bamble, er midt i opptøyene i California.

Foto: Susanne Flølo

For tredje dag på rad foregår det demonstrasjoner i Berkeley i USA. Susanne Flølo fra Bamble, er utvekslingsstudent og befinner seg midt i opptøyene.

– Det har vært helikopter over leiligheten der vi bor hver natt de siste tre dagene, som prøver å få kontroll på demonstrantene. Politiet bruker tåregass, og har til og med skutt med gummikuler mot demonstrantene. Det er ikke så lett å få sove, sier Flølo.

Lørdag ettermiddag startet demonstrasjonene ved University of California i Berkeley. Det som begynte med noen få studenter, har eskalert og blitt til over 2000 demonstranter. De demonstrerer mot politivoldssakene, der Michael Brown og Eric Garner ble drept.

Les mer her:

Se video fra opptøyene her:

For tredje dag på rad foregår det demonstrasjoner i Berkeley. Susanne Flølo fra Bamble, er utvekslingsstudent og befinner seg nå midt i opptøyene.

SE VIDEO: For tredje dag på rad foregår det demonstrasjoner i Berkeley. Susanne Flølo filmet denne videoen fra et vindu.

Hærverk

Storjuryen på Staten Island ville ikke ta ut tiltale mot politimannen som ble filmet mens han tok et dødelig halsgrep på seksbarnsfaren Eric Garner, som døde på sykehus.

Reaksjonene har spredt seg rundt hele USA, folk er sinte, mener Flølo.

– Det er veldig spesielt å bo i det, det er trist, for man ser byen sin bli ødelagt. Man forstår at folk protesterer, men det synd at noen bruker muligheten til å ødelegge.

– Man kjenner ikke igjen byen. Jeg tror ikke det er studenter, men det er gjort mye hærverk. Det er knuste minibanker, det er gjort innbrudd i butikker og de har prøvd å sperre av motorveien, sier Flølo.

Opptøyer
Foto: Susanne Flølo

– Risikerer å miste visumet

Flølo bor nær hovedgata, og har sett protestene, men har ikke deltatt selv.

– Vi som er utvekslingsstudenter er litt redd for å demonstrere, for man kan miste visumet sitt. Men jeg har vært ute i gata, og da risikerer man å stå i en gate som blir sperret av, og da er man i trøbbel.

– Jeg føler meg ikke nødvendigvis utrygg, men jeg oppsøker det ikke heller. Man ser at politiet ikke har helt kontroll, sier Flølo.