NRK Meny
Normal

– Kan ikke legge ansvaret på Arbeiderpartiet

– Høyreordføreren i Kragerø kan ikke peke på Arbeiderpartiet for å redde sykehustilbudet i Kragerø og på Rjukan, sier stortingsrepresentant Terje Lien Aasland.

Terje Lien Aasland

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Telemark, Terje Lien Aasland, mener Høyre ikke kan peke på AP i sykehussaken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ordføreren i Kragerø, Kåre Preben Hegland, sier det står og faller på Arbeiderpartiet om sykehusnedleggelsene skal behandles av stortingspolitikerne.

– Om helseminister Bent Høie og Høyre ikke å ta noe ansvar for Sykehuset Telemark, så mener jeg mye av ansvaret ligger på Arbeiderpartiet slik at vi kan få en løsning som alle kan leve med.

Tirsdag kveld stemte åtte av ti styremedlemmer i Helse Sør-Øst ja til å legge ned akuttmottakene i Kragerø og Rjukan. Vedtaket skal nå legges frem for helseminister Bent Høie, som tar en endelig avgjørelse torsdag morgen.

– Nøkkelen ligger hos Arbeiderpartiet, sier Hegland.

– Vekker frustrasjon

Stortingsrepresentant Terje Lien Aasland i Arbeiderpartiet sier at høyreordføreren i Kragerø ikke kan peke på Arbeiderpartiet for å redde sykehustilbudet i Kragerø og på Rjukan

– For hvert skritt helseministeren tar som provoserer Helse-Norge, og som er store avvik fra det de har skrevet i sin egen regjeringserklæring, vekker det frustrasjon også i Stortinget, sier Aasland.

Han sier at for hvert skritt helseministeren tar feil, som stortingsflertallet oppfatter det, er med på å trigge saken.

Jeg kan ikke forskuttere denne saken nå. Nå er det helseministeren som har ansvaret for sykehustilbudet i Telemark. Det ansvaret må han være seg bevisst, og da bør han veldig tydelig si ifra om at vedtaket som er fattet i Telemark bør utsettes.