NRK Meny
Normal

90 nye arbeidsplasser til Skien

Utvidelsen av Skien fengsel kan gi 90 nye arbeidsplasser. Det er regjeringen som vil utvide fengselet med 100 plasser de neste årene.

Skien fengsel

Skien fengsel kan få 90 nye arbeidsplasser.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Fredag la Regjeringen frem en stortingsmelding om at de vil opprette 650 nye soningsplasser de neste årene. 100 av disse er planlagt å opprettes i Skien fengsel.

Leder i Skien Frp, Knut Morten Johansen, jobber i fengselet og sitter i arbeidsgruppa for utvidelsen. Han anslår at en utvidelse med 100 nye soningsplasser vil gi 80-90 nye arbeidsplasser totalt.

Knut Morten Johansen

Leder i Skien Frp, Knut Morten Johansen, jobber i fengselet og sitter i arbeidsgruppa for utvidelsen.

Foto: Privat

– Jeg vil tippe at vi får 80-90 nye arbeidsplasser totalt, og hvertfall 50-70 100%-stillinger på betjentnivå, litt avhengig av bemanningsfaktor, sier Johansen.

Les også: Noreg treng fire nye fengsel

Les også: Sørlandet får nytt fengsel

Tror på gjennomslag

Johansen mener at dette vil være trygge, sikre arbeidsplasser i Skien kommune. Har stor tro på at denne stortingsmeldingen vil få gjennomslag i Stortinget.

– Det er jeg omtrent 100 prosent sikker på at vil skje, fordi alle partiene har sett hvilke utfordringer det byr på når det ikke er nok fengselsplasser, sier Johansen.

De nye soningsplassene skal opprettes i et nybygg innenfor de eksisterende murene. Johansen tror utbyggingen vil starte innen halvannet år.

Tverrpolitisk kamp

Hedda Foss Five

Skiensordfører Hedda Foss Five (Ap) sier det har vært en tverrpolitisk kamp.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Skiensordfører Hedda Foss Five (Ap) er glad for stortingsmeldingen fra den blå regjeringen.

– Dette er en sak vi har kjempet lenge for, og tverrpolitisk har vi stått skulder ved skulder, fordi Skien fengsel er egentlig dimensjonert for flere fanger enn det de har i dag, sier Five.

Five håper at de nye arbeidsplassene kan komme på plass så snart som mulig.

– Dette er høykompetansearbeidsplasser. Arbeidsledigheten er høy i vårt området, og det å få oppimot 70-80 nye arbeidsplasser i vår kommune, det er kjempebra sier Five.

 • Vanskelige kjøreforhold i Telemark

  Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for vanskelige kjøreforhold i Telemark. Varselet gjelder fra søndag kveld til mandag morgen.

 • Pipebrann i Porsgrunn

  Tokke brannvesen rykker ut til en pipebrann i Storvegen i Porsgrunn. Dette melder 110 -Telemark på Twitter.

 • Huseier slukket brannen

  Brannen som startet i en enebolig i Øyfjellveien i Vinje ble slukket av huseieren selv. Huseieren slukket brannen med et pulverapparat. Brannen skal ha startet i det tekniske anlegget i yttergangen, melder Varden.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold