NRK Meny
Normal

90 nye arbeidsplasser til Skien

Utvidelsen av Skien fengsel kan gi 90 nye arbeidsplasser. Det er regjeringen som vil utvide fengselet med 100 plasser de neste årene.

Skien fengsel

Skien fengsel kan få 90 nye arbeidsplasser.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Fredag la Regjeringen frem en stortingsmelding om at de vil opprette 650 nye soningsplasser de neste årene. 100 av disse er planlagt å opprettes i Skien fengsel.

Leder i Skien Frp, Knut Morten Johansen, jobber i fengselet og sitter i arbeidsgruppa for utvidelsen. Han anslår at en utvidelse med 100 nye soningsplasser vil gi 80-90 nye arbeidsplasser totalt.

Knut Morten Johansen

Leder i Skien Frp, Knut Morten Johansen, jobber i fengselet og sitter i arbeidsgruppa for utvidelsen.

Foto: Privat

– Jeg vil tippe at vi får 80-90 nye arbeidsplasser totalt, og hvertfall 50-70 100%-stillinger på betjentnivå, litt avhengig av bemanningsfaktor, sier Johansen.

Les også: Noreg treng fire nye fengsel

Les også: Sørlandet får nytt fengsel

Tror på gjennomslag

Johansen mener at dette vil være trygge, sikre arbeidsplasser i Skien kommune. Har stor tro på at denne stortingsmeldingen vil få gjennomslag i Stortinget.

– Det er jeg omtrent 100 prosent sikker på at vil skje, fordi alle partiene har sett hvilke utfordringer det byr på når det ikke er nok fengselsplasser, sier Johansen.

De nye soningsplassene skal opprettes i et nybygg innenfor de eksisterende murene. Johansen tror utbyggingen vil starte innen halvannet år.

Tverrpolitisk kamp

Hedda Foss Five

Skiensordfører Hedda Foss Five (Ap) sier det har vært en tverrpolitisk kamp.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Skiensordfører Hedda Foss Five (Ap) er glad for stortingsmeldingen fra den blå regjeringen.

– Dette er en sak vi har kjempet lenge for, og tverrpolitisk har vi stått skulder ved skulder, fordi Skien fengsel er egentlig dimensjonert for flere fanger enn det de har i dag, sier Five.

Five håper at de nye arbeidsplassene kan komme på plass så snart som mulig.

– Dette er høykompetansearbeidsplasser. Arbeidsledigheten er høy i vårt området, og det å få oppimot 70-80 nye arbeidsplasser i vår kommune, det er kjempebra sier Five.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes