NRK Meny
Normal

Lucas (7) falt i vannet - gjerdet var ødelagt

Lucas advarer andre barn mot å gå utenfor lekeplassen som ligger ved Herøya-kanalen i Porsgrunn.

Lucas

Lucas (7) var heldig. Han kom seg fort opp av vannet, men han er redd for at andre barn skal falle ut i vannet og ikke være like heldige.

Foto: Privat

Den dype Herøya-kanalen blir brukt av småbåtene på tur mellom Gunneklevfjorden og Frierfjorden i Porsgrunn. Ved siden av kanalen ligger det en lekeplass. Det er et gjerde mellom lekeplassen og vannveien, men det er i dårlig forfatning mange steder.

Den uskyldige leken kunne fort blitt et mareritt. Mamma Siri Løite er opprørt når hun forteller om hendelsen.

– De tre guttene skulle kaste stein i vannet. Derfor gikk de bak gjerdet. Der var det glatt. Plutselig sklei Lucas ut i vannet.

Heldigvis kom gutten seg ganske fort opp igjen. Han var skremt og våt, men like hel.

Ikke gjerder overalt

Thomas Nøklegård i Porsgrunn kommune sier det er et gammelt smijernsgjerde som sannsynligvis ble satt opp da Herøya-kanalen ble bygget på 1950-tallet. Den er ikke en del av lekeplassen.

– Kommunen kan ikke sette opp gjerder langs alt av skråninger og vannkanter.

Han lover allikevel at noen i kommunen skal på befaring og se på dette gjerdet.

Ved kommunal lekeplass

Siri Løite skjønner at det ikke er mulig å sette opp gjerder overalt.

– Men dette er et ødelagt gjerde som ligger tett inntil en kommunal lekeplass. Da burde det ikke være så lett tilgang til kanalen når barna ofte er der og leker uten foreldrene, sier mammaen til Lukas.

Nå håper hun at kommunen sikrer stedet bedre.

– Vi har ingen barn å miste, sier hun og ser bort på Lucas. Han er enig med mamma.

Ødelagt gjerde på Herøya

Det ødelagte gjerde stopper ikke noen fra å komme ned til Herøya-kanalen.

Foto: Privat
 • Fartskontroll

  Politiet har hatt fartskontroll på fylkesveg 37 ved Mæl i Tinn i dag. 6 bilførere ble tatt for å kjøre for fort. Alle ble målt til over 80 km i 60-sonen melder politiet, den høyeste hastigheten var 84 kilometer i timen.

  Politi
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Porsgrunn må betale

  Tomas Bakken fra Bypartiet i Skien reagerer kraftig på at Porsgrunn kommunes eget parkeringsselskap krever erstatning for utbyggingen av Lilleelvkrysset. Bakken sier til Varden at dette er Porsgrunns eget rot, og at Porsgrunn derfor bør ta regninga.

  Tomas Bakken, leder Bypartiet
  Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK