NRK Meny
Normal

Lucas (7) falt i vannet - gjerdet var ødelagt

Lucas advarer andre barn mot å gå utenfor lekeplassen som ligger ved Herøya-kanalen i Porsgrunn.

Lucas

Lucas (7) var heldig. Han kom seg fort opp av vannet, men han er redd for at andre barn skal falle ut i vannet og ikke være like heldige.

Foto: Privat

Den dype Herøya-kanalen blir brukt av småbåtene på tur mellom Gunneklevfjorden og Frierfjorden i Porsgrunn. Ved siden av kanalen ligger det en lekeplass. Det er et gjerde mellom lekeplassen og vannveien, men det er i dårlig forfatning mange steder.

Den uskyldige leken kunne fort blitt et mareritt. Mamma Siri Løite er opprørt når hun forteller om hendelsen.

– De tre guttene skulle kaste stein i vannet. Derfor gikk de bak gjerdet. Der var det glatt. Plutselig sklei Lucas ut i vannet.

Heldigvis kom gutten seg ganske fort opp igjen. Han var skremt og våt, men like hel.

Ikke gjerder overalt

Thomas Nøklegård i Porsgrunn kommune sier det er et gammelt smijernsgjerde som sannsynligvis ble satt opp da Herøya-kanalen ble bygget på 1950-tallet. Den er ikke en del av lekeplassen.

– Kommunen kan ikke sette opp gjerder langs alt av skråninger og vannkanter.

Han lover allikevel at noen i kommunen skal på befaring og se på dette gjerdet.

Ved kommunal lekeplass

Siri Løite skjønner at det ikke er mulig å sette opp gjerder overalt.

– Men dette er et ødelagt gjerde som ligger tett inntil en kommunal lekeplass. Da burde det ikke være så lett tilgang til kanalen når barna ofte er der og leker uten foreldrene, sier mammaen til Lukas.

Nå håper hun at kommunen sikrer stedet bedre.

– Vi har ingen barn å miste, sier hun og ser bort på Lucas. Han er enig med mamma.

Ødelagt gjerde på Herøya

Det ødelagte gjerde stopper ikke noen fra å komme ned til Herøya-kanalen.

Foto: Privat
 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes