NRK Meny
Normal

- Redd Lykkeliten!

Jordmor ber helseministeren om å redde fødestue.

Baby
Foto: NRK

I et brev til helseminister Sylvia Brustad ber seksjonsjordmor på Lykkeliten på Rjukan Lisbeth Strømme henne om å redde avdelingen.

Strømme ser på dette brevet som et siste håp om å redde fødestuen.

Les også: Fare for Lykkeliten

Pasienttilbudet kuttes

- Jeg mener Brustad skal avgjøre dette, og ikke styret i Helse Sør-Øst, sier hun.

Et ærlig brev

Hun sier at hun i brevet har forsøkt å belyse alle punktene rundt fødeavdelingen på en ærlig måte. Hun har også lagt vekt på hvilke konsekvenser en nedleggelse vil få i området rundt sykehuset på Rjukan.

Lykkeliten fødestue
Foto: Berit Heggholmen / NRK

Helse Sør-Øst har Lykkeliten som en sak til orientering på sitt styremøte torsdag.

- Jeg føler at når saken nærmest blir avslått i et slikt styremøte, så er det feil behandling. Dette dreier seg om en nedleggelse av en avdeling, og da mener jeg at det er departementet som er de som skal behandle dette, sier hun.

Gunn Olsen i Helse- og omsorgskomiteen for Arbeiderpartiet, kritiserer Helse Sør-Øst i saken.

- Jeg synes det er rart at Helse Sør-Øst håndterer denne saken på den måten de gjør. Statsråden har blant annet sagt at det skal komme en fødemelding i løpet av 2008. Jeg synes det er helt utidig at man ikke klarer å se fødestua på Rjukan i den sammenhengen, sier hun.

 • Utforkjøring i Skien

  En bil kjørte av veien på Gulsetringen i Skien i natt. Bilisten, en mann i 20-årene, anmeldes for promillekjøring, opplyser politiet.

 • Stakk mann med saks

  En mann i 20-årene ble pågrepet av politiet på Notodden i natt for å ha stukket en annen mann i 20-årene med saks. Mannen som ble stukket fikk skader i hånden.

 • Ble kastet inn i en glassrute

  Politiet opplyser at en mann ble kastet inn i en glassrute på en bygning i Skien sentrum i natt. Ruta knuste. Politiet opplyser videre at de vet hvem som stod bak, og at de etterforsker saken videre.

 • Stjal dekk fra bil

  Klokken 01.06 i natt fikk politiet melding om at noen hadde stjålet fire dekk fra en bil på Kjørbekk i Skien.