Hopp til innhold

Rekordsesong for alpinanleggene

Oslofolk strømmer til alpinbakkene og flere av anleggene melder allerede om rekordsesong. Likevel stenger bakkene tidlig i påsken.

Wyller med utsikt

Med 6-seters stolheis kommer man seg på toppen av Wyllerløypa, som er 1 1300 m lang.

Foto: Preben Stene Larsen / Oslo Vinterpark

Allerede før påskegjestene har satt utfor bakkene melder skianleggene i Oslo om en strålende sesong så langt.

Tryvann Skisenter har til nå hatt en økt omsetning på 25 prosent, noe som er mer enn fjoråret. Det gjør denne sesongen til den beste sesongen siden rekordåret i 2011. Anlegget med 24 nedfarter og 16 heiser har med andre ord hatt mye besøk i år.

Varingskollen har også hatt en god sesong. Alpinanlegget har så langt i sesongen hatt en økning i omsetningen på 6 prosent fra fjorårets sesong. Det er Oslo Vinterpark som driver Tryvann Skisenter og Varingskollen Alpinsenter.

Markedssjef i Oslo Vinterpark Hanne Norstrøm

Markedssjef i Oslo Vinterpark, Hanne Norstrøm er godt fornøyd med sesongen så langt.

Foto: Oslo Vinterpark

– I Oslo vinterpark har vi hatt en kanonbra sesong. Vi klarte å starte tidlig og vi har hatt veldig gode forhold gjennom hele sesongen. Det er vår beste sesong noen sinne, sier markedssjef Hanne Norstrøm.

Rekordmange besøkende

Oslo skisenter Grefsenkollen har aldri hatt så mange besøkende i bakken.

Skisenteret har så langt i år hatt en økning i besøkstall på ti prosent fra deres beste år 2010. Da hadde de ca 25.000 besøkende.

– Det skyldes nok fine værforhold, også har vi satset på yngre og barnefamilier, sier daglig leder Peer Bakke.

Også Kirkerudbakken Skisenter i Bærum har hatt en god sesong. De har allerede før påskeinnspurten hatt flere besøkende enn i fjor.

–Vi regner med en økning i besøkstall på ca. 10 prosent, sier driftsansvarlig Hans Kristiansen.

Saken fortsetter under bildet.

Stenger tidlig i påsken

Skiglede

Skiglede i Tryvann skisenter.

Foto: Oslo Vinterpark

Men til tross for en strålende sesong for alpinbakkene stenger samtlige bakker tidlig hver eneste dag i påsken. Åpningstiden i påsken er 10.00-17.00 for alle bakkene. Til vanlig holder Tryvann skisenter åpent til klokken 22.00 i hverdagene.

– Det har vært sånn i alle år. Grunnen til det er jo at vi ser at folk er ute på dagen med familien sin, også prioriterer de familiemiddager på kvelden. Det blir rett og slett tomt etter klokken fem, sier markedssjef for Oslo Vinterpark, Hanne Norstrøm.

Markedssjefen legger til at det har vært mange henvendelser fra ivrige skikjørere som gjerne vil stå på ski også etter klokken fem.

– Det skyldes nok godt føre og fint vær i år. Men vi har stengt tidlig i mange år og da ble det slik i år også.