Hopp til innhold

Oppfordrer til å stemme nei til OL

Frps tredjekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari, oppfordrer Oslo-folk til å stemme nei til at hovedstaden skal søke om vinter-OL i 2022.

Mazyar Keshvari

FrPs tredjekandidat i Oslo, Mazyar Keshvari, oppfordrer Oslos innbyggere til å stemme nei til OL i 2022.

Foto: Frp

Keshvari, som er nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo, sier at han har stor respekt for noen av grunnverdiene som de olympiske lekene står for, men han mener de har beveget seg bort i fra disse.

– OL i vår tid blitt en vulgær oppvisning av pengebruk, som går utover innbyggernes grunnleggende tjenester. Derfor må folk stemme nei til OL, sier han.


Ifølge Keshvari er FrPs tillitsvalgte fristilt i OL-spørsmålet, og at det derfor bare er hans eget standpunkt han taler for. Men mandag denne uken gikk også partileder i Frp, Siv Jensen, ut og sa at hun ville stemme nei til at Oslo skal søke om å få OL.

Vil gi pengene til breddeidrett

Keshvari har lest gjennom hele OL-saken er sjokkert over måten man har tenkt å bruke pengene på.

– Det brukes f.eks. store summer på VIP-felt, suiter og champagne. De pengene vil jeg heller bruke på barne- og ungdomsidrett, sier han og legger til at OL har forvitret vekk fra sine opprinnelige idealer.

–OL har de siste årene har utviklet seg bort fra de opprinnelige, prinsippene. Gode prinsipper som idrettsglede, sunn og rettferdig konkurranse på tvers av landegrenser, vennskap og følelse av felleskap med sine konkurrenter. Det har blitt erstattet med en øvelse i vulgær oppvisning av pengebruk og en oppvisningsarena for pampeveldet i IOC, og andre profilerte mennesker som har nok penger og oppmerksomhet fra før av, sier Keshvari.


Kritiserer byrådet for å si ja

OL kan koste mellom 25-30 miliarder kroner. Frp-eren viser til at det borgerlige byrådet i Oslo nylig fikk kritikk for å gi for lite barne- og ungdomsidrett.

–Jeg synes rart at Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, som ikke hadde en eneste krone ekstra i sitt budsjettforslag til idretten, plutselig har råd til dette. Pengene til OL, burde hele brukes på barn- og ungdomsidrett, sier han.