Hopp til innhold

Lager Game of Thrones-spill

Det norske spillstudioet Artplant i Oslo skal lage online-spill av tv-serien Game of Thrones.

– Det er utrolig gøy, og fantastisk inspirerende å lage et spill som så mange bryr seg om. Men det er en stor verden, og mange skal spille samtidig. Det er mye å passe på, sier Jørgen Tharaldsen. Han er produsent i Artplant.

Før han kom til NRK Østlandssendingen for å snakke om spillet, hadde han brukt morgenen på å snakke med kollegene sine om hvordan verdenen i spillet skal befolkes med "monstre". Spillet blir antakeligvis klart for testspilling rundt juletider.

Sean Bean som Ned Stark

Sean Bean spiller en av hovedrollene som Ned Stark i Game of Thrones.

Foto: HBO

Torfinn i Borkhus i Filmpolitet på NRK P3 ga sesong 1 av tv-serien terningkast seks.

Hans kollega Marte Hedenstad ga også de første episodene av sesong 2 terningkast seks.

Men hvordan er det å jobbe med noe fansen har et så sterkt forhold til?

– Det er en fordel at mange er lidenskapelig opptatt av det. Vi må ta en del snarveier, og har ikke mulighet til å lage det like detaljert. Samtidig fokuserer tv-serien på veldig få områder, mens vi skal lage en hel verden, sier Tharaldsen.

– Det viktigste for oss er at folk umiddelbart kjenner seg igjen, og gjenstander og alt av rustninger og våpen og så videre er hentet fra serien.

Et rollespill i nettleseren

Spillet er et MMORPG, en forkortelse som betyr at det er et rollespill som veldig mange kan spille sammmen samtidig på nettet, fra hver sin datamaskin. Det skal i utgangspunktet være gratis å spille, men du kan få fordeler inne i spillet hvis du bruker penger.

I begynnelsen av spillet blir du kastet rett inn i tumultene i Westeros. Kort fortalt gjelder det å bygge seg stor med å inngå allianser med potensielle konger, og å beleire borger. Og da må det slåssing til.

Her kan du lese hva nettstedet OnRPG skriver om spillet.

I spillet kommer du til å være en helt "vanlig" beboer, men du kan møte på kjente karakterer fra House of Stark, Lannister og Baratheon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jørgen Tharladsen og George RR Martin

Produsent i Artplant, Jørgen Tharaldsen, og forfatter George R. R. Martin. Han skriver bokserien 'A Song of Ice and Fire', som tv-serien er basert på.

Foto: Artplant

Og så er spørsmålet: Er det med sverd eller med list og løgn du skal komme til topps?

– Det blir mest slåssing, men det vil også være rom for politikk. Vi møtte forfatteren før jul, og det var veldig viktig for ham at man kunne miste et slott uten å slåss. Det er litt hodebry å få det til, sier Tharaldsen.

I første omgang tar Artplant utgangspunkt i den første sesongen av serien, men de jobber tett med HBO, og kommer til å utvikle spillversjonen i takt med tv-serien.

Les også: Vil ha mer av «Game of Thrones»

NRK anbefaler