Hopp til innhold

Kåret til årets bibiotek

Asker bibliotek får prisen «Årets bibliotek», som deles ut av Norsk Bibliotekforening.

Asker kulturhus
Foto: Asker bibliotek

I følge begrunnelsen er biblioteket en levende møteplass for kultur og kunnskap for Askers befolkning og har et sterkt fokus på å være en aktiv del av lokalsamfunnet.

Biblioteket tiltrekker seg mange brukergrupper og har spesielt fokus på barn og unge, med både tradisjonelle formidlingstiltak som leksehjelp og klassebesøk og mer utradisjonelle som ”Bokormprosjektet” og spillkvelder.

– Jublende glad

Biblioteksjef Live Gulsrud gleder seg over tildelingen.

– Vi er jublende glad og jeg tror brukerne våre syns det er kjempe gøy også. Vi har fått masse gratulasjoner. Vi har de siste 20 årene jobbet aktivt med formidling av litteratur og det er derfor vi har blitt tildelt prisen.

Biblioteket åpnet i nye lokaler i Asker kulturhus i 2004, og de store og luftige lokalene inviterer til allsidig bruk av biblioteket. Biblioteket har gode åpningstider, søndagsåpent i vinterhalvåret og dessuten en lesesal som har åpent til klokken ti på kveldstid hele uka.

– Prisen har veldig mye å si for oss internt; Vi føler at vi har fått en bekreftelse på at det vi har jobbet med i mange år er bra. Politikerne skal ha en ekstra takk for at de satser så mye på biblioteket og plasserte det så sentralt.

Asker bibliotek hadde i fjor 420000 besøkende.

Klokken 14.00 torsdag overrekker kulturminister Anniken Huitfeldt prisen i Asker bibliotek.