Hopp til innhold

Kan bli slutt på skolemat i Oslo

Det nye byrådet i Oslo vil gi skolene mer penger. Det blågrønne byrådet vil sette av 105,4 millioner kroner mer til grunnskolen, og det betyr at 135 barne- og ungdomsskoler får mer å rutte med.

Torsdag legger byrådet frem forslaget til Oslo-budsjett.

– Det vi foreslår er å kutte ut den særskilte skolematsatsingen som det forrige byrådet la opp til. Det vi ønsker å gjøre i stedet, er å gi skolene økning i grunnfinansieringen, sånn at de selv kan velge hva de skal bruke pengene på, sier skolebyråd Julie Remen Midtgarden (H).

– Om de trenger å bruke pengene på flere lærere for å tilpasse undervisningen bedre eller om de ønsker å fortsette med skolematsatsingen, det skal være opp til hver enkelt skole å bestemme selv, sier Midtgarden.

Selv med kutt i skolemat mener byrådet at de styrker skolene. Dét er Arbeiderpartiets skolepolitiske talsperson skeptisk til.

– Det gjenstår å se, sier Eivor Evenrud, skolepolitisk talsperson i Oslo Arbeiderparti.

– Hvis det ligger 105 millioner kroner i tillegg til det vi la inn nå sent i oktober, da er det en reell styrking. Hvis de kutter et annet sted, så er det bare politikerjuks med tall, mener Evenrud.

Kvinne med hestehale foran gul skolebygning.
Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK