Hopp til innhold

Kaller granskingen en skandale

Tidligere vannverksjef, Ivar T. Henriksen kritiserer Nedre Romerike Distriktsrevisjons gransking av forholdene på NRV og RA-2. Han mener den er tendensiøs og koster altfor mye penger.

Vannverksskandalen på Nedre Romerike
Foto: Fotomontasje: NRK

- Jeg må jo si at jeg stusser litt over begrepet vannverksskandalen. Når man nå har brukt opp over 20 millioner på en granskingssak, så er det spørsmål om hvor skandalen ligger.

Det sa Ivar T. Henriksen i et sjeldent intervju med Østlandssendingen i slutten av mai.

- For godt betalt

Der kritiserer han også det nye styret i vannverket og renseanlegget for å ta seg altfor godt betalt. Henriksen har fått lese hele rapporten før den offentliggjøres i dag, og han har følgende kommentar:

- Nei, hvis du ser styremedlemmenes karakteristikk som en oppsummering så synes jeg det er en glimrende CV, men det er jo påstander som jeg synes er helt hårreisende. De er tatt helt ut av virkeligheten, sier Henriksen.

- Kun fokus på det negative

Granskingsrapporten er ventet å bekrefte avsløringene om storstilt tapping av selskapene. Sammen med sønnen og slamkjøreren, er Henriksen tiltalt for grov økonomisk utroskap og korrupsjon av et beløp på 70 millioner kroner. Det vil han ikke kommentere. Men han tar selvkritikk på å ha gått veien utenom formaliteter.

- Det er jo mange veier å gå. Det er ikke alltid den rette linje er den beste. Jeg kan sikkert si ja til å ta kritikk for at formaliteter ble strukket noen ganger. Men hva man har fått til har jo ikke kommet fram. Det har bare vært interessant å se på det som er negativt, sier Henriksen.